Update articol:

Reuters: OMV amână din nou decizia privind investițiile offshore din Marea Neagră, vizând acum o hotărâre cel mai devreme anul viitor

Grupul austriac de petrol și gaze OMV amână din nou decizia privind investițiile offshore din Marea Neagră și vizează acum o decizie cel mai devreme anul viitor, a declarat vineri directorul executiv, potrivit Reuters.

Explorarea blocului Neptun din Marea Neagră este o asociere între filiala românească a OMV Petrom și ExxonMobil SUA. ExxonMobil are în vedere ieșirea din proiect și OMV și-a semnalat interesul pentru a cumpăra o parte din pachetul Exxon.

Recent, Virgil Popescu, ministrul Economiei, a spus că gazele din Marea Neagră trebuie scoase și consumate în România, dar este nevoie de consens politic. Într-un scurt interviu la  FORUMUL „Importanța geostrategică și economică a Mării Negre în actualul context european”,  domnia sa consideră că, având în vedere planul UE de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor din 2050, problema se pune cu privire la fereastra de oportunitate, pentru extracția de gaze din Marea Neagră.

Fitch a înrăutăţit perspectiva ratingului OMV la negativă

 

 

Daniel Apostol: Rezervele de gaze din Marea Neagră nu au culoare politică; Acțiunea politică este cerută astăzi, cât mai avem șansa să punem gazele la muncă (VIDEO)