Update articol:

RFI: Kovesi rămâne singură în cursa pentru şefia Parchetului European

Laura Codruţa Kovesi rămâne singură în cursa pentru şefia Parchetului European, procurorul francez Jean-François Bohnert fiind numit la șefia Parchetului financiar francez, post pentru care a fost audiat joi 11 iulie, potrivit RFI

Bohnert si Kövesi sunt cei doi candidați pentru șefia Parchetului European, cei doi având fiecare susținerea unei instituții europene (Parlament European si Consiliu). 

Romain Sadet, reprezentant al Departamentului de Justiție al Biroului de Presă al Consiliului UE, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu a primit încă o notificare cu privire la retragerea procurorului francez Jean-François Bohnert din cursa pentru șefia Parchetului European.

Kovesi este susţinută de Parlamentul European, dar din partea Consiliului poate fi introdus în cursă un alt candidat. 

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat vineri că guvernul nu o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru preluarea șefiei Parchetului European: ”Opinia mea personală este că fiecare trebuie să-și lămurească anumite lucruri pe care le are de lămurit. Eu personal nu cred că este oportună o susținere, dar acest lucru îl vom stabili în forurile statutare. Este opinia mea și o susțin, pentru că am spus mereu că întotdeauna când cineva ajunge într-o funcție trebuie să își lămurească semnele de întrebare care planează asupra lui. Știți foarte bine că doamna Kovesi a fost revocată în timpul mandatului unui ministru al Justiției din Guvernul pe care îl conduc și îmi păstrez părerea de atunci”.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/08/2020)

Disponibilitate Raport la S1 2020 si detalii teleconferinta

ELECTROARGES SA (ELGS) (07/08/2020)

Hotararea AGOA + AGEA 04.08.2020 - versiune limba Engleza

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (07/08/2020)

Notificare - rezultate oferta publica cumparare actiuni proprii

SILVER Future TURBO LONG 1/9.5/10 (EBSLVTL34) (07/08/2020)

Reluare tranzactionare - ora 12:05 - Notificare EBG suspendare limita variatie

Digi Communications N.V. (DIGI) (07/08/2020)

Anunt conferinta telefonica rezultate financiare H1 2020