Update articol:
A fost modificată legislația specifică programelor guvernamentale cu garanția statului

Robor va fi înlocuit cu IRCC, la programele „Prima Casă” și „Investește în tine” (video)

Guvernul a adoptat, astăzi,  un proiect de hotărâre pentru modificarea costului finanțărilor la programele „Prima Casă” și „Investește în tine”, respectiv înlocuirea ROBOR cu noul indice de calcul (IRCC). 

 

 

„S-a adoptat astăzi (joi-n.r) o hotărâre de Guvern pentru modificarea legislației specifice programelor guvernamentale cu garanția statului pentru clarificarea modalității de aplicare a OUG nr. 19/2019. Este o măsură necesară care va reduce costurile de finanțare a creditelor acordate prin programele guvernamentale Prima casă, Prima mașină și Investește în tine, programe de succes pe care românii le-au accesat cu mult interes”, a declarat Eugen Teodorovici.

El a adăugat că programul ”O casă, o familie” ar putea fi adoptat de Guvern în prima jumătate a lunii iunie.

“În ceea ce priveşte programul «O casă, o familieÐ, mai sunt câteva aspecte de clarificat, sunt discuţii care se poartă cu Asociaţia Română a Băncilor, cu Fondul de garantare, tocmai pentru ca această nouă formulă a programului ‘Prima casă’ să devină un instrument foarte atractiv pentru tinerele familii. Dacă încheiem foarte repede aceste discuţii, şi nu sunt motive să fie altfel, cred că undeva în prima parte a lunii iunie să fie şi o aprobare, o decizie a Guvernului în acest sens”, a arătat Teodorovici. 

 

BVB | Știri BVB

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/05/2022)

Promateris atrage o noua finantare cu fonduri nerambursabile norvegiene

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014