Update articol:

Acţiunile Credit Suisse pierd încă 5%

  • Acțiunile Credit Suisse se tranzacționau în scădere cu 4,6%, la ora 10:18, ora Londrei.

  • Acțiunile Credit Suisse au început să scadă, după ce Banca Națională Saudită a dezvăluit că nu va mai furniza băncii fonduri, din cauza cerințelor de reglementare.

  • Banca trece printr-o revizuire strategică masivă, menită să restabilească stabilitatea și profitabilitatea după mai multe pierderi și scandaluri, dar piețele de capital și părțile interesate nu par să fie convinse că totul este bine.

Acţiunile Credit Suisse au scăzut cu aproximativ 5% la începutul tranzacțiilor de vineri, după ce au crescut în sesiunea anterioară, banca anunţând că va împrumuta până la 50 de miliarde de franci elvețieni (54 de miliarde de dolari) de la Banca Națională Elvețiană, potrivit CNBC.

Acțiunile s-au tranzacționat cu 4,6% mai puțin,  până la ora 10:18, ora Londrei.

Intervenția din această săptămână a autorităților elvețiene a determinat acțiunile să crească cu peste 18% joi, după ce au închis miercuri la un minim istoric. Credit Suisse s-a oferit, de asemenea, să răscumpere datorii în valoare de aproximativ 3 miliarde de franci, legate de 10 titluri de creanță senior denominate în dolari SUA și patru titluri de creanță senior denominate în euro.

Scăderea la nivelul minim de miercuri a survenit după ce investitorul de top, Banca Națională Arabia Saudită, a dezvăluit că nu va mai furniza băncii bani din cauza cerințelor de reglementare, agravând o spirală descendentă a prețului acțiunilor Credit Suisse, care a început odată cu întârzierea rezultatelor sale anuale din cauza preocupărilor legate de raportarea financiară.

Banca trece printr-o revizuire strategică masivă care vizează restabilirea stabilității și profitabilității după multe pierderi și scandaluri. Restructurarea implică divizarea băncii de investiții pentru a forma CS First Boston, cu sediul în SUA, o reducere semnificativă a expunerii la activele ponderate la risc și o majorare de capital de 4,2 miliarde de dolari finanțată parțial din pachetul de 9,9% achiziționat de Saudi National Bank.

Cu toate acestea, piețele de capital și părțile interesate nu sunt convinse că totul este bine. Prețul acțiunilor a scăzut drastic în ultimul an, iar Credit Suisse a înregistrat ieșiri uriașe în activele gestionate, pierzând aproximativ 38% din depozitele sale în al patrulea trimestru al anului 2022. Swap-urile pe riscul de credit, care asigură deținătorii de obligațiuni împotriva incapacității unei companii, au crescut până la noi recorduri în această săptămână.

Conform ratei CDS, riscul de nerambursare al băncii a crescut la niveluri de criză, rata CDS pe 1 an crescând cu aproape 33 de puncte procentuale, până la 38,4% miercuri, înainte de a termina joi la 34,2%.

Charles-Henry Monchau, director de investiții la Syz Bank, a declarat că Credit Suisse trebuie să meargă mai departe pentru a restabili încrederea investitorilor.

„Acest sprijin din partea BNS și declarația autorităților de reglementare indică faptul că Credit Suisse în forma sa actuală va continua”, a spus el într-o notă de joi.

„Cu toate acestea, aceste măsuri nu sunt suficiente pentru ca Credit Suisse să scape complet de probleme; este vorba despre restabilirea încrederii prin ieșirea completă a băncii de investiții, o garanție completă a tuturor depozitelor de către BNS și o injecție de capital social pentru a oferi Credit Suisse timp de restructurare.”

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (27/03/2023)

Notificare rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

MedLife S.A. (M) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.03.-24.03.2023