Update articol:

Roman Abramovici, prezent la negocierile dintre Rusia şi Ucraina, în Turcia; Erdogan a subliniat că încetarea imediată a focului şi pacea ar aduce beneficii tuturor

Delegaţiile Rusiei şi Ucrainei, au ajuns, în această dimineaţă, la Palatul Dolmabahce, biroul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, din Istanbul, pentru o nouă rundă de negocieri.  Miliardarul Roman Abramovici este prezent  în sala în care au loc negocierile dintre Rusia şi Ucraina, în Istanbul, Turcia.

În imaginile difuzate de presa turcă, el este văzut stând la o masă alături de Ibrahim Kalin – purtător de cuvânt al președintelui Erdogan și poartă căști de traducere.

El nu se află la masa principală a delegațiilor ruse și ucrainene.

Kalin ar fi contribuit la coordonarea întâlnirilor dintre oligarhul rus și un membru al delegației ucrainene în hotelurile din Istanbul. Prezența lui Abramovici sugerează că este încă implicat la un anumit nivel în încercările de mediere.

Ieri au apărut informaţii că el a suferit simptome de otrăvire suspectată în timpul discuțiilor de pace de la granița dintre Ucraina și Belarus la începutul acestei luni.

 

 

  • Pacea nu va avea un învins – Erdogan

„Într-un moment atât de critic, suntem încântați să vă urăm bun venit și să contribuim la eforturile dumneavoastră de a stabili pacea”, a spus Erdogan, adăugând: „Îmi doresc ca întâlnirile și discuțiile noastre să se dovedească a fi de bun augur pentru țările voastre, regiunea noastră și întreaga omenire”.

El a cerut o încetare imediată a focului și spune că oprirea tragediei depinde de ambele părți.

Erdogan a spus că atât preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, cât şi preşedintele rus Vladimir Putin sunt ”prieteni valoroşi”, dar a subliniat că se aşteaptă la ”rezultate solide” de la negocieri, iar încetarea imediată a focului şi pacea ar aduce beneficii tuturor, conform BBC şi CNN.

Erdogan a vorbit despre ”durerea sa profundă”, deoarece conflictul a intrat în a cincea săptămână, şi a precizat că prietenia Turciei cu ambele ţări îl obligă să aibă rolul de mediator. ”Depinde de ambele părţi să oprească această tragedie”, a spus el.

El spune că progresul din cadrul negocierilor ruso-ucrainene ar deschide calea pentru întâlnirea celor doi lideri, iar Turcia ar putea găzdui şi această întâlnire.

Erdogan a mai spus că ambele delegaţii de negociatori au ”preocupări legitime”, dar că s-a ajuns la un moment în care negocierile trebuie să aibă ”rezultate concrete”.

O ”pace echitabilă” nu va avea un învins, iar continuarea conflictului nu aduce beneficii nimănui, a mai subliniat liderul turc.

”Credem că ne aflăm într-o perioadă în care ar trebui să ne aşteptăm la rezultate solide de la negocieri. Puneţi bazele păcii cu directivele liderilor voştri”, a spus el, subliniind că ”o încetare imediată a focului şi pacea ar aduce beneficii tuturor”.

 

WSJ: Simptome de otrăvire la Roman Abramovici și doi membri ai echipei de negociere

 

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (18/08/2022)

Hotarare AGA E din data de 18 august 2022

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (18/08/2022)

Hotarari AGA E 18.08.2022