Update articol:

România a preluat leadershipul IASE – International Association for Sustainable Economy, prin Carmen-Daniela Micu, CEO și membru al consiliului de administrație al ENVISIA-Boards of Elite 

Directorul IASE România (International Association For Sustainable Economy), doamna Carmen-Daniela Micu, a devenit noul președinte al IASE Global, începând cu data de 23 noiembrie 2020, potrivit unui comunicat.

Cu sediul la Londra, IASE Global este condusă de Carmen-Daniela Micu (România), CEO și membru al consiliului de administrație al ENVISIA-Boards of Elite, prima școală de afaceri din România pentru membrii consiliilor de administrație și top management. Carmen Micu este un director executiv cu peste 25 de ani de experiență în management, marketing strategic și comunicare, cu o recunoaștere deosebită și a profilului ei de femeie antreprenor.

Godfrey Nti (Africa de Sud) este vicepreședintele IASE Global, un profesionist cu 22 de ani de experiență în consultanță strategică în domeniul sustenabilității și care, la nivel internațional, a ocupat diverse funcții, precum și pe cea de președinte al Comitetului pentru Standarde de Planificare Financiară globală (FPSB).  Karim Zouhdi (Spania) este secretarul board-ului IASE Global, certificat în calitate de Financial Planner & Financial Advisor (EFPA), cu o experiență profesională de peste 15 ani; la nivel internațional, el a ocupat diverse funcții, cum ar fi cea de Executive Manager al EFPA. Din 2015 este implicat în domeniul financiar global, fiind în contact direct cu lideri de opinie importanți.

Cu ocazia numirii sale în calitate de președinte al board-ului IASE, doamna Carmen-Daniela Micu declară: “IASE dorește să fie stadardul de referință în domeniul ESG, la nivel internațional, scopul nostru reprezentându-l susținerea dezvoltării durabile a societății prin certificarea cunoștințelor, abilităților și competențelor necesare profesioniștilor în ESG, într-un mediu de inovare continuă. Misiunea noastră este de a stabili, susține și promova standarde globale pentru profesia ESG prin intermediul certificărilor ISFS (International Sustainable Finance Specialist) și ISBS (International Sustainable Business Specialist), precum și dezvoltarea noilor generații de profesioniști în ESG. “.

IASE va oferi inițial două tipuri de certificare, prima fiind International Sustainable Finance (ISF®), destinată sectorului financiar, iar cea de-a doua fiind International Sustainable Business (ISB®), destinată mediului de afaceri. Certificările IASE au fost concepute în colaborare cu profesioniști în ESG cu înaltă experiență din industrii și zone geografice diverse..

Certificările ISF® și ISB® sunt globale și aduc prestigiu și recunoaștere pentru cei care doresc să își demonstreze profesionalismul în practica ș etica în domeniul ESG.

Persoane cu diverse profiluri profesionale pot obține certificările IASE, accesul la educație fiind unul democratic. IASE vizează să transfere la nivel global aceste  certificări, care se constituie într-un standard profesional recunoscut internaționa în domeniul ESG.

IASE își propune să lanseze oficial examenele online în prima săptămână a lunii martie 2021.

Ce avantaje oferă IASE?

 Prin certificările oferite de IASE, corporațiile și instituțiile își vor consolida și întării:

  • Reputația și brandingul
  • Relațiile cu angajații și furnizorii
  • Percepția pozitivă din partea clienților și a altor părți interesate
  • Îmbunătățirea eficienței, a valorii lor adăugate și a proceselor de transformare către un model de dezvoltare mai durabil, care protejează mediul
  • Rentabilitatea în ceea ce privește planurile de instruire a angajaților, facilitându-le accesul la cunoștințele în domeniul ESG, dezvoltandu-le abilități esențiale care să asigure transparența solicitată corporațiilor de practicile ESG.

Președinta IASE concluzionează: „Companiile și instituțiile care dedică resurse în domeniul educației, în programe certificate în ESG pentru angajați, își valorifică această investiția cu randamente mult mai mari, cu impact direct nu numai asupra rezultatelor lor, ci și asupra societății”.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (25/01/2021)

Calendar Comunicare Financiara 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/01/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 ianuarie 2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (25/01/2021)

Document informare - alocare actiuni BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (25/01/2021)

Autorizare ASF - Schimbare in conducerea executiva a administratorului SIF4