Update articol:

Romgaz dorește să finalizeze centrala Iernut până la finalul anului, chiar și pe cont propriu

Romgaz dorește să finalizeze centrala Iernut până la finalul anului, chiar și pe cont propriu, a spus, azi, Aristotel Jude, directorul general al companiei.

Recent, Romgaz a suspendat rezilierea contractului pentru centrala Iernut și așteaptă o propunere concretă de finalizare și punere în funcțiune de la executant.

Jude a ținut să precizeze că nu a fost nici o intervenție guvernamentală în privința suspendării rezilierii. El a mai explicat: “Vom primi o ultimă ofertă în ce privește realizarea investiției. Ultimul termen era 26 decembrie 2020, care fusese prelungit anterior. Romgaz a decis să nu prelungească acest termen final de execuție. Intenția Romgaz este de a rezilia acest contract, dar am dat un răgaz asocierii să–și revizuiască propunerile pentru finalizarea centralei.

Romgaz este pregătit și pentru situația în care, după suspendarea de 14 zile, va trebui să continue prin forțe proprii pentru a finaliza în cel mai scurt timp posibil  centrala, având în vedere riscul crescut de a pierde finanțarea din PNI de 69 milioane euro.”

Pe 2 aprilie, Romgaz (SNG) anunțase rezilierea Contractului de lucrări nr. 13384/2016, având ca obiect Dezvoltarea CTE Iernut.

Producătorul naţional de gaze Romgaz a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.

Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale.