Update articol:

Rusia interzice accesul pe teritoriul său a opt actuali sau foşti înalţi oficiali americani, inclusiv directorul FBI şi directorul pentru informaţii naţionale

kremlin rusia

Rusia interzice accesul pe teritoriul său a opt actuali sau foşti înalţi oficiali americani, a anunţat vineri Ministerul de Externe de la Moscova, într-un comunicat, transmit Reuters şi AFP.

Printre cei vizaţi de interdicţie se numără directorul FBI Christopher Wray, directorul pentru informaţii naţionale Avril Haines, ministrul de interne Alejandro Mayorkas, procurorul general Merrick Garland.

Pe listă se mai află directorul Biroului închisorilor federale Michael Carvajal, directorul Consiliului pentru politică internă Susan Rice, fostul consilier pentru securitate naţională al lui Donald Trump, John Bolton, şi fostul director al CIA Robert James Woolsey.

Potrivit ministerului rus, citat de Agerpres, aceşti responsabili au ”participat la punerea în aplicare a liniei antiruse” urmate de politica Statelor Unite.

Moscova mai afirmă că a decis să facă publice numele persoanelor declarate non gratae – o listă de obicei secretă – din cauza ”caracterului fără precedent” al tensiunilor provocate de Washington.

Rusia a anunţat vineri, prin vocea ministrului de externe Serghei Lavrov, că va expulza zece diplomaţi americani, drept răspuns la sancţiunile adoptate de SUA împotriva sa în ziua precedentă, adăugând că a ”recomandat” ambasadorului american la Moscova să revină la Washington.

Lavrov a menţionat de asemenea o serie de măsuri de represalii, cum ar fi interdicţia ca reprezentanţele diplomatice americane în Rusia să angajeze cetăţeni ruşi sau ai altor ţări, precum şi o înăsprire a restricţiilor pentru deplasările diplomaţilor americani pe teritoriul Rusiei.

Pe de altă parte, a continuat ministrul rus, Moscova examinează posibile măsuri ”dureroase” împotriva unor afaceri americane în Rusia, dar deocamdată acestea sunt păstrate ”în rezervă”.

În schimb, Moscova urmează să pună capăt activităţii pe care o desfăşoară în Rusia fonduri americane şi ONG-uri ”care, în realitate, se amestecă deschis” în afacerile interne ale Rusiei, a mai precizat Lavrov

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (02/12/2021)

Notificare - detineri < 5%

MECANICA FINA SA (MECE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ALTUR S.A. (ALT) (02/12/2021)

Litigii -26.11.2021 - versiune limba engleza