Update articol:

Rusia se declară dispusă să asculte “orice propunere care contribuie la soluţionarea situaţiei din Ucraina”

Dimitri Peskov Dimitri Peskov/ Sursa foto: russiancouncil.ru

Kremlinul şi-a declarat joi disponibilitatea de a asculta cu “mare atenţie” orice propunere de reglementare în Ucraina, anunţând vizita la Moscova a unei delegaţii de ţări africane pentru a discuta despre o iniţiativă de pace, transmite EFE.

“Rusia este dispusă să asculte cu mare atenţie orice propunere care contribuie la soluţionarea situaţiei din Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, la conferinţa de presă zilnică.

Miercuri, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că ţara sa nu cunoaşte detaliile propunerilor de pace prezentate de ţările din Africa şi Brazilia, dar este dispusă să le studieze, spre deosebire – a spus el – de Occident, care acceptă doar planul Kievului.

Peskov a adăugat joi că, în recenta conversaţie dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său sud-african, Cyril Ramaphosa, acesta din urmă i-a comunicat că Africa consideră că este necesar “să aibă un cuvânt de spus în eforturile internaţionale de soluţionare a situaţiei binecunoscute din Ucraina”.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a indicat că, în acest sens, un grup de ţări africane va trimite o delegaţie care va vizita Moscova la o dată ce urmează să fie stabilită.

În orice caz, Peskov a anunţat că întâlnirea lui Putin cu delegaţia africană va avea loc înainte de summitul Rusia-Africa, care se va desfăşura în oraşul rus Sankt Petersburg la sfârşitul lunii iulie.

 

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out