Update articol:

Rusia și India – în discuții pentru a reporni aprovizionarea cu cărbune cocsificabil

pixabay.com pixabay.com

Oficialii ruși și indieni s-au întâlnit săptămâna trecută în efortul de a rezolva un impas legat de transportul cărbunelui cocsificabil către producătorii de oțel din India, care s-a golit din martie din cauza metodelor de plată, au declarat o sursă comercială și o sursă guvernamentală indiană.

Rusia furnizează de obicei aproximativ 30% din necesarul de cărbune cocsificabil al Uniunii Europene, Japoniei și Coreei de Sud, în timp ce India plănuia să-și dubleze importurile rusești la aproximativ 9 milioane de tone în acest an.

Importurile reprezintă aproximativ 85% din necesarul total de cărbune cocsificabil al Indiei, care totalizează 50-55 de milioane de tone pe an, iar New Delhi a semnat anul trecut un acord de import din Rusia.

Dar complicațiile legate de procesarea plăților și de logistică ca urmare a sancțiunilor împotriva Rusiei înseamnă că oțelăriile optează pentru surse alternative, cum ar fi Australia și Statele Unite, ducând la creșterea prețurilor în acest proces.

Australia, cel mai important furnizor de cărbune cocsificabil al Indiei, și-a crescut prețurile de la 200 de dolari la 700 de dolari pe tonă în acest an, în timp ce fluxurile din Rusia s-au secat complet din martie, au declarat luni cele două surse, stârnind îngrijorări în rândul producătorilor de oțel din India cu privire la aprovizionarea lor.

Drept urmare, oficiali ai guvernului indian și directori de la JSW Steel s-au întâlnit vineri cu o delegație din Rusia la New Delhi, au spus sursele despre întâlnirea neraportată anterior.

Oficialii ruși și-au exprimat îngrijorarea în timpul întâlnirii cu privire la sancțiunile impuse de Occident și au cerut Indiei să avanseze cu acordul de anul trecut, au spus sursele.

„Preocuparea lor a fost că au fost loviți puternic de sancțiuni”, a spus una dintre surse, adăugând: „Au fost în primul rând interesați de modul în care putem duce mai departe memorandum-ul de înțelegere”.

Delegația rusă le-a cerut reprezentanților indieni să viziteze Moscova pentru a afla cum să se realizeze transportul de cărbune cocsificabil, au spus sursele, în timp ce Autoritatea Oțelului din India, deținută de stat, a solicitat o asigurare mai bună pentru provizii.

Ministerul Comerțului al Rusiei a refuzat să comenteze, în timp ce Ministerul Federal al Oțelului din India, Ministerul Afacerilor Externe și SAIL nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Într-un răspuns trimis prin e-mail, JSW Steel a refuzat să comenteze.

Șeful serviciului vamal al Rusiei a declarat săptămâna trecută că a suspendat temporar publicarea datelor de import și export pentru a exclude erorile și „speculațiile”.

India nu a impus sancțiuni Rusiei pentru invadarea Ucrainei, pe care Moscova o numește „operațiune militară specială”, și s-a abținut de la un vot al Națiunilor Unite  care o condamnă.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (27/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Nuclearelectrica SA si Nova Power & Gas SRL lanseaza RoPower Nuclear SA

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (27/09/2022)

Grupul Purcari achizitioneaza pachetul majoritar intr-o Crama din Bulgaria

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Numire administratori provizorii