Update articol:

Rusia spune că doar UE este vinovată pentru criza energetică

https://www.gazprom.com/
  • „Planificarea incorectă, politica energetică pe termen scurt este o durere de cap pentru politicienii europeni, pe care încearcă să o transmită altora”, spune vicepremierul rus

 

UE este de vină pentru criza sa energetică, a declarat sâmbătă vicepremierul rus Alexander Novak.

O criză globală a aprovizionării cu gaze a făcut ca facturile consumatorilor să crească în toată Europa, alimentând inflația și acuzațiile, cel mai recent de către șeful Agenției Internaționale pentru Energie, Fatih Birol, că Moscova exacerbează problema prin reținerea importurilor, scrie Politico.

Novak a spus că Rusia și-a îndeplinit contractele pe termen lung cu UE. Și, a adăugat el, criza s-a datorat „politicii mioape a Uniunii Europene și a Comisiei Europene, care de mulți ani s-a îndepărtat în mod deliberat de contractele pe termen lung, dorind ca sectorul energetic să-și reducă dependența prin trecerea de la contracte pe termen lung la cele pe termen scurt”.

Aproximativ 40% din importurile de gaze naturale ale Europei provin din Rusia, dar anul acesta fluxul în UE a scăzut cu aproximativ un sfert.

Novak a spus că Rusia are „resurse uriașe” și ar putea crește aprovizionarea în Europa. Dar asta ar necesita contracte stabile pentru a încuraja investițiile în producție. „Am livrat mult mai mult în Germania, în Turcia, în alte țări care și-au ales volumele”, a spus el.

„Planificarea incorectă, politica energetică pe termen scurt este o bătaie de cap pentru politicienii europeni, pe care încearcă să o transmită altora”, a adăugat el.

BVB | Știri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - Format ESEF

CARBOCHIM S.A. (CBC) (27/05/2022)

Raport anual 2021-completare raport de audit cu opinie ESEF

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - completare raport audit referitoare la ESEF

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (27/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014