Update articol:

Scăderi pe Bitcoin, după ce Elon Musk a sugerat că Tesla și-a vândut sau și-ar putea vinde deținerile de criptomondă

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a sugerat într-un schimb de mesaje pe Twitter, duminică după-amiază, că producătorul de vehicule electrice și-a vândut sau și-ar putea vinde restul deținerilor de bitcoin, ducând la scăderea prețului criptomonedei, scrie CNBC.

Prețul Bitcoin a scăzut în urma acestor comentarii, tranzacționându-se la 42.241,44 USD începând de la 12:07 a.m. ET luni, conform datelor Coin Metrics.

Un utilizator de Twitter, care își spune CryptoWhale a scris: „Bitcoinerii își vor da palme în trimestrul următor când vor afla că Tesla și-a vândut restul deținerilor. La câtă ură primește @elonmusk, nu l-aș învinovăți … ”

Musk a răspuns: „Într-adevăr”.

Potențiala vânzare este la doar câteva zile după ce Musk a spus că Tesla a planificat să dețină mai degrabă decât să vândă bitcoinul pe care îl are deja și intenționează să-l folosească pentru tranzacții de îndată ce mineritul trece la o energie mai durabilă. Tesla nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Musk a fost un mare susținător al criptomonedelor, ajutând la ridicarea prețurilor monedelor digitale, inclusiv a bitcoinului, de mai multe ori în ultimul an. Într-o înregistrare la SEC din februarie, Tesla a dezvăluit că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Compania a declarat ulterior că a înregistrat un câștig net de 101 milioane de dolari din vânzările de bitcoin la trimestru, contribuind la creșterea profiturilor nete la un nivel record în primul trimestru.

Cu toate acestea, Musk pare să se fi răzgândit în ultimele săptămâni în favoarea dogecoinului, criptomoneda inspirată de un meme. Săptămâna trecută, Tesla a „suspendat achizițiile de vehicule cu bitcoin”, din motive de îngrijorare cu privire la „utilizarea în creștere rapidă a combustibililor fosili pentru extragerea bitcoinului”. Prețul bitcoin a scăzut cu aproximativ 5% în primele minute după anunțul lui Musk.

De atunci, Musk a reacționat pe Twitter împotriva utilizatorilor care îl critică.

Investitorul de risc Fred Wilson, partener fondator al Union Square Ventures, a scris pe Twitter vineri: „Se joacă. Este greu să iei în serios pe oricine face asta. Am pierdut un respect enorm pentru el în ultimul an din cauza asta. ”

Wilson a adăugat: „Respect profund pentru ceea ce face cu talentul său. Mai puțin pentru ceea ce face cu tweet-urile sale. ”

Musk se orientează, de asemenea, mai mult spre dogecoin. Compania sa aerospațială, SpaceX, a anunțat săptămâna trecută că va accepta dogecoinul ca plată pentru lansarea „misiunii DOGE-1 pe Lună”. Susținerea sa a contribuit la creșterea prețului monedei, împingând acceptarea în rândul unor comercianți.

Platforma de schimb Coinbase a declarat că va oferi moneda digitală în următoarele șase până la opt săptămâni. Alte platforme de tranzacționare populare printre investitorii de retail, Robinhood și Binance, permit deja utilizatorilor să tranzacționeze dogecoin.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie