Update articol:

Șeful spionajului german spune că Moscova nu a luat încă decizia finală privind atacarea Ucrainei

https://www.bnd.bund.de/EN/About-BND/leadership/Leadership_node.html

Rusia este pregătită să atace Ucraina, dar nu a decis încă dacă va face acest lucru, a declarat șeful Serviciului de Informații Externe al Germaniei (BND), pe fondul escaladării tensiunilor dintre Moscova și Kiev, potrivit Reuters.

Rusia a adunat trupe în apropierea graniței cu Ucraina, dar spune că nu intenționează să invadeze, ministrul de externe Serghei Lavrov afirmând vineri că, dacă ar depinde de Rusia, nu ar fi război. Statele Unite au petrecut săptămâni întregi încercând să încheie un acord cu partenerii europeni cu privire la un pachet de sancțiuni puternice dacă Rusia atacă Ucraina.

„Cred că decizia de a ataca încă nu a fost luată”, a declarat pentru Reuters Bruno Kahl, șeful serviciului german de informații externe, într-un interviu.

„Criza se poate dezvolta în mii de moduri”, a declarat Bruno Kahl pentru Reuters, enumerând scenarii posibile inclusiv măsuri de destabilizare a guvernului de la Kiev sau de sprijinire a separatiștilor din est și de a împinge linia de demarcație.

Nu este clar dacă discuțiile în curs vor îndeplini cerințele președintelui rus Vladimir Putin. „Având în vedere cerințele sale de anvergură, acestea ar putea fi considerate un truc”, a adăugat Kahl.

Kahl a refuzat să comenteze dacă și ce sancțiuni ar trebui luate împotriva Rusiei în cazul unui atac, dar a susținut abordarea Germaniei de a ține Moscova în suspans  cu privire la măsurile pe care le-ar putea avea de rezervă. „Așa face şi Putin”, a spus Kahl.

El și-a exprimat, de asemenea, îndoielile cu privire la viabilitatea unei alianțe de durată între Rusia și China, deoarece interesele celor două țări sunt prea diferite.

„Pe termen lung, ursul rus nu se va simți confortabil în ghearele dragonului chinez”, a spus el.

Putin urmează să călătorească în China luna viitoare pentru a purta discuții cu omologul chinez Xi Jinping, concentrându-se mai ales pe securitatea europeană și dialogul Rusiei cu NATO și Statele Unite.

BVB | Știri BVB

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (04/03/2024)

Inregistrare teleconferinta rezultate preliminare 2023

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/03/2024)

Inregistrare teleconferinte rezultate preliminare 2023

ALRO S.A. (ALR) (04/03/2024)

Decizie impunere suplimentara de catre ANAF

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (04/03/2024)

Teleconferinta prezentare rezultate financiare preliminare 2023

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (04/03/2024)

Teleconferinta prezentare rezultate financiare preliminare 2023