Update articol:

Senatorii au lăsat pentru o altă ședință de plen votul asupra proiectului de înființare a CNVM, CSA și CSSPP, care are raport de respingere

Propunerea legislativă privind spargerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), prin reînfiinţarea fostelor comisii – Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a figurat pe ordinea de zi a ședinței de plen a Senatului, astăzi, însă dezbaterile nu au ajuns la acest punct, potrivit senatorului PSD Viorel Arcaș.

Se pare că proiectul se va discuta în Senat marţi.

 

Proiectul va intra la vot cu propunere de respingere. Senatul este cameră decizională.

Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital și Comisia economică, industrii şi servicii din Senat au dat un raport de respingere pentru acest Proiect, după ce propunerea a fost respinsă, în luna mai, de Camera Deputaţilor.

În luna martie, trei deputați ALDE (Băişanu Ştefan-Alexandru, Mocanu Adrian şi Olteanu Daniel) au inițiat acest proiect.

Proiectul a fost susținut de Asociaţia Brokerilor, printr-o scrisoare către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

 

BVBStiri BVB

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (09/04/2020)

Litigii pe rolul instantelor

AEROSTAR S.A. (ARS) (09/04/2020)

Comunicat desfasurare AGA 21.04.2020 in contextul pandemiei COVID-19

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2020)

Comunicat cu privire la modul de desfasurare a sedintei AGOA din 23(24).04.2020

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2020)

Anulare Tranzactie pe Piata de Capital