Update articol:
Reacție la anunțul lui Ludovic Orban despre impozitarea IT-iștilor

Senatorul PNL Florin Cîţu: “Chiar și în cazul în care toți plătim aceleași impozite și contribuții, ele urmează să fie mai mici” (vezi măsurile concrete pe care susține că le va face guvernarea liberală)

Sursa: Facebook

Florin Cîțu vrea “retragerea României din acționariatul băncilor lui Putin și a celor care sunt acuzate de spionaj de partenerii noștri strategici – România nu va mai juca rolul de cal Troian pentru Rusia și China” și “niciun contract de stat cu companii acuzate de spionaj de partenerii noștri strategici”

 

Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a reacţionat ieri, în urma scandalului provocat de anunțul lui Ludovic Orban, potrivit cărora IT-iştii nu ar trebui să fie scutiţi de plata impozitului pe venit.

Acesta a scris: “Ce tupeu pe comuniștii ăștia de la PSD și ALDE!

Să clarificăm câteva lucruri.

PSD-iștii și ALDE-iștii care au distrus economia cu taxarea tuturor sectoarelor prin OUG 114, supraacciza la combustibil, suprataxarea contractelor part-time, au interzis UBER, Bolt și Clever, inflație galopantă, dobânzi la cer, intervenții directe în economie, naționalizarea de facto a sistemului privat de pensii și multe multe altele (le găsiți aici  https://www.facebook.com/florin.citu/posts/10216996328398680) NU au niciun drept să vină acum să comenteze.

ANIS știe foarte bine cât m-am luptat în comisia de buget finanțe atunci când s-au transferat contribuțiile ca salariile din IT să fie cât mai puțin afectate. Atunci și PSD-iștii și ALDE-iștii susțineau eliminarea deductibilității. Au eliminată-o și după aceea au corectat -o printr-o altă ordonanță. Dar ANIS avea un partener de discuție în mine și în colegii mei. Și va avea mereu. Așa că voi, cei care ați asasinat această economie, comuniștilor, nu aveți dreptul să vorbiți acum.

În măsurile pe care le-am prezentat am spus clar că REDUCEM povara fiscală pentru forța de muncă în România. PENTRU TOȚI și nu doar pentru o categorie.

DAR în același timp trebuie să ne hotărâm. Vrem să avem două tipuri de cetățeni în România?

Unii care beneficiază de pensii speciale și alții nu?

Unii care beneficiază de subvenții și alții nu?

Unii să fie lăsăți să exporte și alții nu, în funcție de cum vor unii politicienii și ce interes au ei?

Unii să fie lăsați să importe și alții nu, în funcție de cum vor unii politicieni și ce interese au ei?

Unii care beneficiază de deductibilitati și alții nu? (unii care circulă gratuit cu trenul și alții nu? )

În ceea ce privește propunerile PNL nu vor duce la scăderea veniturilor. Niciodată. Vă garantez! Din contra. Chiar și în cazul în care toți plătim aceleași impozite și contribuții, ele urmează să fie MAI MICI. Acesta este contextul în care discutăm- taxe mai mici și mai puține pentru TOȚI românii. TOȚI plătim aceleași taxe și contribuții dar MAI MICI ca acum.

De doi ani și jumătate mă cert cu PSD și ALDE. De doi ani și jumătate mă înjură pentru că apar sectorul privat. Pentru mine, antreprenorii sunt adevărații eroi din economie.

Discuția despre viitorul economic al României o vom avea NOI cu cei din sectorul privat. Comuniștii de la PSD și ALDE (comuniștii în general) nu au ce cauta. Mai ales după ce au distrus economia în ultimii 2 ani și jumătate”. 

Florin Cîțu a prezentat, acum două zile, măsurile concrete pe care susține că le va face guvernarea liberală: 

“Un guvern liberal are doar 15 ministere!

-Demiterea conducerilor tuturor institutiilor de stat care prin puterea statutului lor ar fi trebuit să nu acționeze politic în economie- de ex. ASF, ANAF, CC, CNSP etc.

-Reducerea taxelor pe forță de muncă – forță de muncă este suprataxată în guvernările PSD și PSD +ALDE. Taxarea echitabilă a factorilor de producție.

-Introducerea principiului 85/15 = angajații din sectorul bugetar nu pot să reprezinte mai mult de 15% din totalul angajaților din economie!

-Eliminare pensii speciale

-Eliminarea supraaccizei combustibil

-Eliminare suprataxare contracte part time

-Eliminarea taxei pe stâlp II

-Eliminarea TVA defalcat

-Eliminare suprataxare sector energie

-Eliminarea restricțiilor care fac imposibilă determinarea prețurilor de piață, în sectorul energie.

-Eliminare suprataxare sector comunicații

-Eliminare suprataxare sistem financiar-bancar

-Eliminarea restricțiilor care fac imposibilă determinarea prețurilor de piață, în sectorul financiar-bancar.

-Eliminare suprataxare utilități publice

-Eliminarea cerinței care impune creșterea capitalului social pentru administratorii pilonului II de pensii

-Eliminare impozitare pe cifra de afaceri.

-Eliminarea condițiilor impuse de ANAF companiilor care cer să devină plătitor de TVA. Companiile devin plătitor de TVA IMEDIAT pe baza unei cereri simple.

-Eliminare taxe, comisioane pentru eliberarea de documente oficiale (inclusiv CI, pașapoarte, carnet de conducere etc) cetățenilor români în țară și în străinătate.

-Eliminarea, pentru o perioadă de 5 ani, a tuturor restricțiilor la importul de forță de muncă calificată și necalificată.

-Eliminarea restricțiilor la importul de tehnologie din UE, UK și SUA, în special în domeniile sănătate și educație.

-Înghețarea tuturor programelor de subvenții (de la buget) și ajutor de stat până la finalizarea unei analize care să arate dacă banii cheltuiți de la buget au randament pozitiv în economie. Rămân acele programe care arată că banii investiți de la buget nu sunt irosiți.

-Eliminarea subvențiilor pentru domeniile unde există fonduri UE nerambursabile.

În primele 6 luni după guvernare:

– fără imunitate pentru parlamentari în cazul faptelor penale

– retrocedarea proprietăților furate de comuniști, proprietarii care au peste 65 de ani au prioritate. Proprietatea este garantată în guvernarea liberală, fără niciun fel de alte condiții care diminuează dreptul la proprietate.

-returnarea TVA în 24 de ore.

– românii nu trebuie să mai plimbe documente între companiile de stat atunci când informațiile pe care le cere o instituție de stat există în baza de date a altei instituții de stat.

– legea falimentului personal și legea insolvenței într-un singur act legislativ FUNCȚIONAL!

– eliminare bariere intrare pe piață financiar-bancară

– maxim 5 autorizații necesare unei companii pentru a începe activitatea în România. După 30 de zile companiile se consideră autorizate automat și încep să funcționeze.

-retragerea României din acționariatul băncilor lui Putin și a celor care sunt acuzate de spionaj de partenerii noștri strategici – România nu va mai juca rolul de cal Troian pentru Rusia și China.

– niciun contract de stat cu companii acuzate de spionaj de partenerii noștri strategici.

– o analiză a profitabilității companiilor de stat. Trebuie să eliminăm risipa banului public. Astăzi companiile de stat au datorii de 90 de miliarde de lei.

În final, mă aștept că europarlamentarii PNL să lupte la Bruxelles pentru eliminarea birocrației care distruge UE și pentru o Europa competitivă la nivel internațional. Să se opună taxelor suplimentare în special pentru domeniul IT, indiferent de unde vin companiile respective. Și nu în ultimul rând să susțină competiția în interiorul UE, chiar dacă lobby-ul menținerii status-quo-ului este puternic”.

Florin Cîțu a acuzat, în mai multe rânduri, că Banca Internațională de Investiții, unde România este acționar prin Ministerul Finanțelor, ar fi calul Troian al lui Putin în inima UE. 

 

Acuzaţii extrem de grave ale senatorului PNL Florin Cîțu: „România bagă bani în Banca Internațională de Investiții, un vehicul care evident reprezintă interesele Rusiei în UE”

 

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (14/04/2021)

VAN la data de 31.03.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (14/04/2021)

Perioada inchisa tranzactionare 15.04.2021 - 14.05.2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (14/04/2021)

Structura actionariat la data de 31 martie 2021