Update articol:

SIF Transilvania a completat ordinea de zi a AGA, după cererea Grupului Frățilă; un dividend mai mare, pe ordinea de zi

SIF Transilvania a completat convocatorul AGA din 28 aprilie cu propunerile unui grup de acționari apropiați de Constantin Frățilă, și a doi administratori SIF3 – Marius Moldovan și Crinel Andănuț, respectiv cu o propunere mai mare de dividend si cererea de tragere în răspundere a președintelui executiv Mihai Fercală. Anterior, o cerere similară le-a fost suspendată în intanță.

Propunerea de dividend a grupului de actionari este de 0,0355 lei/unitate.

Propunerea de dividend a directorarului SIF3 este de 0,03 lei/actiune.

SIF Transilvania a convoacat acționarii, pe 28 aprilie, pentru atragerea răspunderii celor trei administratori care îl contestă pe președintele executiv Mihai Fercală, respectiv Marius Moldovan, Constantin Frățilă și Crinel Andănuț, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Acum, ordinea de zi cuprinde si aprobarea pornirii acţiunii în răspundere împotriva d-lui Mihai Fercală, Preşedinte Executiv/Director General al S.I.F. Transilvania, si a lui Ştefan Szabo, membru în Consiliul de Supraveghere/Preşedinte al Consiliului de Supraveghere al S.I.F. Transilvania .

Conflictul la vârful SIF Transilvania a repornit după ce, la începutul anului, Constantin Frățilă a obținut la Curtea de Apel Constanța, anularea deciziei prin care ASF îi retrăsese avizul, și a revenit în CS SIF Transilvania. Ulterior, SIF3 a transmis la ASF o scrisoare de la Poliție, care arăta că Frățilă este în continuare urmărit penal, conducerea SIF3 considerând că se impune, din nou, retragerea avizului, în condițiile în care Frățilă ar fi incompatibil cu funcția.

BVBStiri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (10/07/2020)

Renuntarea domnului Iulian Robert Tudorache la mandatul de Administrator

SOCEP S.A. (SOCP) (10/07/2020)

Decizie ASF nr.817/08.07.2020 de aprobare a documentului de fuziune

TURISM, HOTELURI, RESTAURANTE MAREA NEAGRA S.A. (EFO) (10/07/2020)

Convocare AGA O & E 11/12.08.2020_versiunea in limba engleza

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (10/07/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017