Update articol:

Sorin Boza, CEO: “Măririle salariale agreate nu sunt promisiuni, ci sunt obligaţii pentru administrație și nu se discută”

Foto Facebook Foto Facebook

Măririle salariale agreate de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) nu sunt promisiuni, ci sunt obligaţii pentru administrație și nu se discută, potrivit lui Sorin Boza, preşedintele Directorratului CEO.

Acesta susţine într-o postare către angajaţii CEO: “Văd în ultimele două zile acțiuni ale unor domni și doamne «de bine» , cum că nu sunt bani pentru acordarea sumelor agreate în procesul verbal încheiat între administrație și partenerii sociali. Încerc să înțeleg aceste atitudini, însă nu «prea se leagă» realitatea cu mesajele acestor oameni!
Vreau să înțelegeți toți că vom respecta toate prevederile contractului colectiv de muncă exact așa cum s-au respectat și până acum. Vreau să recomand tuturor celor interesați de a menține o stare conflictuală în zonă și care din păcate «pendulează» între idei zilnic, că dacă iubesc acest complex așa cum declarativ nu de puține ori o fac, să lupte alături de noi pentru a găsi soluții de ajutor.
Măririle salariale agreate NU SUNT PROMISIUNI ci SUNT OBLIGAȚII pentru administrație și NU SE DISCUTĂ. Atât timp cât acestea sunt agreate si decise a se semna, va rog mult să înțelegeți că tot ce apare pe acest subiect sunt simple speculații și subiecte prin care unii înțeleg că pot crește în ochii celor de alături doar stând și așteptând comanda următoare”.

După ce salariaţii CEO s-au aflat în grevă câteva zile, în urma discuțiilor din data de 17.01.2019, dintre conducerea Ministerului Energiei, conducerea Societătii Complexul Energetic Oltenia S.A și reprezentanții legali ai sindicatelor, în condițiile reluării imediate a activităţii CEO, au fost stabilite următoarele :

În limita prevederilor bugetare, se va acorda un spor de producție, astfel:

  • Pentru personalul muncitor din activitatea de producție, mentenanță și transport cărbune, etc va fi acordată o suma de 1000 lei brut lunar, respectiv 585 lei net;
  • Pentru conducători formație de lucru din activitatea de producție, mentenanță și transport cărbune, etc va fi acordată o suma de 700 lei brut lunar, respectiv 409 lei net;
  • Pentru personalul de conducere din activitatea de producție, mentenantă și transport cărbune, etc va fi acordată o suma de 500 lei brut lunar, respectiv 292 lei net;
  • Pentru alte categorii de personal din activitatea tehnică, exploatare, mentenantă, transport cărbune, sumele vor fi convenite în cadrul comisiei de negociere.

De asemenea, vor fi acordate vouchere de vacantă, pentru toți salariații, în sumă de 1450 lei, începând cu dată de 01.05.2019, conform CEO. Prima pentru sărbătorile pascale se va acordă în aceleași condiții că și primele pentru Ziua Meseriei, reprezentând un câstig net de cel puțîn 330 lei, mai spune CEO.

Administrația s-a angajat să nu inițieze niciun fel de măsuri în vederea aplicării de sancțiuni fată de salariații participanți la grevă, în condițiile recuperării timpului de lucru.

 

 

Actualizare – Ministerul Energiei: Minerii de la CEO reiau activitatea

 

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Tranzactii intre parti afiliate DEER - OPCOM