Update articol:
PROGRAM REDUS PENTRU ACTIVITĂŢILE DE JOCURILE DE NOROC

Sorin Constantinescu: “Patronii de la cele mai mari cazinouri din Bucureşti mi-au spus că de luni închid porţile; să plătească domnul Orban peste 1000 de oameni cu deciziile dânsului”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, astăzi, că activităţile de jocuri de noroc şi terasele din Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și București vor avea program redus,  începând cu duminică, 2 august. Astfel, programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 23.00.

Sorin Constantinescu, expert în industria jocurilor de noroc şi  preşedinte al Asociaţiei Cazinourilor, ne-a declarat: “Trăim un coșmar inredibil care nu se mai sfârșește. A intrat politica în mediul de afaceri  și în economie. Îmi aduc aminte de perioada lui Ceaușescu când aveam materie la facultate «Economia politică».

Exact asta trăim în această perioadă. Se face economie politică în România. 

Nu este posibil ca tu, premier, să ieși vineri cu o declaraţie și să spui că lași la latitudinea autorităților să închidă jocurile și terasele și sâmbătă să îți schimbi total declarația.

Jumătate din activitatea de jocuri de noroc se desfășoară exact în intervalul  23:00 –  06:00. Oricum afacerile din acest domeniu merg foarte prost, au scăzut îngrozitor de tare din cauza pandemiei de coronavirus. Cazinourile sunt moarte pentru că nu au străini. Dacă le închizi activitatea după ora 23, nu vor mai avea cum să dea bani la buget pentru taxe.

Autorităţile nenorocesc mediul de afaceri, o să intrăm cu totul în faliment. Am vorbit în această seară  cu patronii celor mai mari cazinouri din Bucuresti care au fiecare câte 500 de angajați. Aceştia mi-au spus că de luni închid porţile. De luni, să plătească domnul Orban peste 1000 de oameni cu deciziile dânsului.

Să închizi jocurile după ora 23 este o decizie absolut politică, nu are legătură cu nimic altceva. La jocuri de noroc sunt măști, sunt pereți de plexiglas, nu există un risc mai mare noaptea decât ziua.

Înţeleg să închizi terasele, care după 11 noaptea se transformă practic în club de noapte, iar oamenii stau foarte apropiaţi. E corect asta.

Dar ce s-au gândit autoritățile: ca să nu mai fie criticaţi de PSD că închid doar terasele, procedează similar şi cu jocurile . Este 100% un motiv politic, nu are nici o rațiune. În plus de asta, am vorbit cu alți colegi de la marile rețele de jocuri. Şi ei mi-au  spus că o să trimită mulţi oameni în şomaj, deci o să platească statul român şomaj,  începând de luni, pentru  încă vreo 10.000 de oameni.

Ei acum nu plătesc taxe, dar în octombrie, când vor trebui să achite pentru lunile acestea, nu vor avea bani deloc. În loc să încaseze statul zeci de milioane la buget pe cele şase luni, nu o să încaseze nimic, pentru că organizatorii îşi vor face alte firme.O luăm de la capăt. Asta e țara în care trăim, asta e România”.  

Veniturile la bugetul de stat aduse prin ONJN și ANAF, din jocuri de noroc, se ridică, potrivit lui Sorin Constantinescu,  la 1-1,2 miliarde de euro, anual.  

 

Sorin Constantinescu: “Jumătate din activitatea de jocuri de noroc se desfășoară în intervalul 23:00 –  06:00; dacă îi închizi după ora 23, nu vor mai avea cum să dea bani la buget”

 

 

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

Raport tranzactii cu parti afiliate 29 august - 2 octombrie 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09.2022-30.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (03/10/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022