Update articol:

Spania: Inspecţii inopinate ale Ministerului Muncii la PwC, KPMG, EY și Deloitte pentru verificarea că angajații primesc plăți suplimentare sau concediu pentru munca peste program

Yolanda Diaz, ministrul muncii, Spania

Filialele spaniole ale celor patru BiG 4 – PwC, KPMG, EY și Deloitte – au primit inspecții surprinzătoare din partea autorităţilor, în urma unui val de publicitate negativă în ceea ce priveşte angajaţii care trebuiau să lucreze cel puțin 12 ore pe zi, potrivit FT.

Ministerul Muncii din Spania a declarat, luni, că birourile din Madrid ale PwC, KPMG, EY și Deloitte au primit vizite de la inspectori guvernamentali în noiembrie, ca parte a unei investigații privind practicile potențial abuzive.

Potrivit presei spaniole, sindicatele de stânga, CCOO și UGT, au făcut presiuni asupra Ministerului Muncii, condus de Yolanda Díaz, să lanseze o inspecție surpriză pentru a încerca să controleze programul de lucru al tuturor angajaților. Aceasta a avut loc pe 15 noiembrie și s-a urmărit controlul programului de lucru al angajaților, care în mai multe cazuri depășește 80 de ore pe săptămână.

Ministerul a declarat că „obiectivul său principal este să verifice dacă există ore suplimentare pentru care angajații nu au fost plătiți sau au primit libere ulterior”, menționând că este îngrijorat de respectarea atât a legislației muncii, cât și a asigurărilor sociale.

Yolanda Díaz, ministrul Muncii și unul dintre viceprim-miniștrii Spaniei, a declarat: „Excesele și abuzurile orelor suplimentare sunt investigate, iar mandatul este clar . . . Nicio companie mare, oricât de mare, nu este în afara legii.”

La cele patru companii lucrează peste 20.000 de oameni în Spania, fiind atractive pentru mulți absolvenți.

Similar băncilor internaționale de investiții sau firmelor de avocatură corporate, orele de lucru pot fi suplimentate, în special în perioadele aglomerate de tranzacții corporative sau în sezonul anual de audit pentru companiile listate.

La biroul EY din Barcelona, în 2021, un grup de auditori juniori s-au plâns șefilor într-un e-mail că trebuie să lucreze „nesustenabil” 84 de ore pe săptămână.

Un director senior al unei bănci străine din Madrid, care interacționează în mod regulat cu Big Four, a spus că munca acolo este „cu câteva puncte sub cea de investiții bancare” din punct de vedere al prestigiului și al salariului, dar nu este mult mai puțin dificilă. „Ei muncesc foarte mult, dar câştigă doar o parte din ceea ce câștigi în sectorul bancar.”

Executivul a spus că un analist junior în domeniul bancar de investiții din Spania ar putea câștiga 100.000 de euro pe an. În schimb, în diviziile de servicii juridice ale celor patru mari firme, stagiarii câștigă mai puțin de 14.000 de euro pe an, iar personalul junior puțin sub 35.000 de euro, potrivit cercetărilor IE Law School și Signium, o firmă de căutare de executivi.

Mulți tineri se alătură firmelor pentru a câștiga experiență și pentru a-și câștiga calificările formale în contabilitate înainte de a se muta în alte sectoare.

În Spania, practicile de lucru globale ale celor patru mari se intersectează cu tradițiile unei culturi locale de lucru în care directorii corporativi spun că prezenţa este încă uneori apreciată în detrimentul productivității.

Cele patru firme generează venituri anuale combinate de peste 700 de milioane de euro în Spania.

EY, KPMG și Deloitte au refuzat să comenteze inspecțiile ministerului muncii. PwC nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Personalul superior de la firmele Big Four spun că este inevitabil ca volumul de muncă determinat de client să aibă vârfuri și scăderi– în special în divizia de audit – dar că pe parcursul unui an se echilibrează.

 

 

 

BVB | Știri BVB

COMPA S. A. (CMP) (21/01/2025)

Calendar financiar 2025

Sphera Franchise Group (SFG) (21/01/2025)

Erata notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17.01.2025

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (21/01/2025)

Hotarari AGOA & AGEA 21.01.2025