Update articol:

SUA: Casa Albă nu doreşte escaladarea tensiunilor în relaţia cu Beijingul generate de vizita lui Pelosi în Taiwan

John Kirby

Administraţia Biden doreşte să evite ca tensiunile dintre Washington şi Beijing, generate de vizita americană la nivel înalt în Taiwan, să se transforme într-un conflict, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby, informează miercuri Reuters, potrivit Agerpres.

Kirby a spus că preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, are dreptul să viziteze Taiwanul, dar a subliniat, de asemenea, că această călătorie nu constitue o încălcare a suveranităţii chineze sau a politicii americane de lungă durată “o singură Chină”.

“Ceea ce nu vrem este o escaladare (a tensiunilor) într-o criză sau conflict de orice fel”, le-a spus Kirby reporterilor într-un briefing de presă.”Nu există niciun motiv să amplificăm asta”, a adăugat el.

Nancy Pelosi a sosit marţi seară în Taiwan, într-o călătorie despre care a afirmat că demonstrează angajamentul neclintit al SUA faţă de insula revendicată de China, care a condamnat vizita, calificând-o drept o ameninţare la adresa păcii şi a stabilităţii în Strâmtoarea Taiwan.

Kirby a mai spus că SUA vor continua să opereze pe mările şi în spaţiul aerian din Pacificul de Vest şi că regimul de la Beijing ar putea folosi “coerciţia economică” împotriva Taiwanului, fără a intra însă în detalii.

China consideră Taiwanul parte a teritoriului său şi nu a renunţat niciodată la folosirea forţei pentru a readuce sub controlul său insula. SUA au avertizat China să nu folosească această vizită ca pretext pentru o acţiune militară împotriva Taipeiului.

Nancy Pelosi a ajuns în Taiwan

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative