Update articol:

SURSE: ANRE a convocat, astăzi, de urgenţă, Comitetul de Reglementare pentru acordarea licenţei Termoenergetica

anre

ANRE a convocat de urgenţă astăzi, pentru ora 13, Comitetul de Reglementare pentru acordarea licenţei Termoenergetica, potrivit surselor noastre, în condiţiile în care, ieri, expertul în energie Gabriel Dumitrașcu, membru PNL și  fost președinte RADET, spunea că Termoenergetica nu a obținut în prealabil licența de operator al sistemului de termoficare, așa cum prevede legea, iar fapta, conform art.45(4)(e) din legea 325/2006, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei. În plus, veniturile obținute din activități pentru care nu există licență pot fi confiscate de ANAF, mai afirma Gabriel Dumitrașcu. 

Sursele noastre susţin că documentele puse la dispozitie ANRE pentru acordarea licenţei Termoenergetica ar fi fără acoperire: “Analizând documentele, se poate vedea că va creşte costul gigacaloriei, prin majorarea numărului de personal, capitalul de lucru propus este de 120.000 de lei lunar, în condiţiile în care, pe timp de iarnă, capitalul de lucru necesar este de peste 150 milioane de lei; mai mult,  Termoenergetica nu are sedii şi utilaje, în condiţiile în care actualele sedii şi utilaje ale RADET sunt în domeniul privat al RADET si nu pot fi transferate pe noua firmă, din cauza falimentului”. 

În noiembrie, Dumitru Chiriță, președintele ANRE,  declara că Autoritatea este pregătită să dea licența Termoenergetica, a doua zi după ce va primi toate documentele.

El a precizat, la o conferință Focus Energetic, că ANRE a primit o parte din documente, în legătură cu Termonergetica. „Nu am primit încă documentele aprobate de Consiliul General, pentru a putea da licența. Suntem pregătiți ca, în momentul în care ajung documentele, a doua zi să dăm licența și, astfel, relația dintre  Elcen și Termoenergetica să fie o relație comercială în condițiile legii”.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis intrarea în faliment a RADET, decizia fiind  definitivă. Judecătorii de la CAB au respins apelurile făcute în proces, fiind menţinută decizia luată în aprilie 2019 de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost declarat falimentul RADET.

RADET înregistrează obligaţii curente către producătorul de energie ELCEN de 305,3 milioane de lei din care restanţe de 155,1 milioane de lei, iar 120,303 milioane de lei sunt obligaţii în termenul scadent, potrivit ELCEN. Aceste datorii ale RADET către ELCEN au fost înregistrate din  aprilie şi până în octombrie 2019.

 

Gabriel Dumitrașcu: „RADET-ul a murit; Termoenergetica începe activitatea cu încălcări ale legilor”

 

 

BVBStiri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (23/06/2021)

Numire Presedinte provizoriu CS si aprobare componenta comitete consultative

CEMACON SA (CEON) (23/06/2021)

Linie de Productie Invelis Ceramic

PREBET SA AIUD (PREB) (23/06/2021)

Notificare prag detineri/vot<15%

ELECTROARGES SA (ELGS) (23/06/2021)

Schimbari in Componenta CA - Numire Administratori Provizorii