Update articol:

Tănase: Investigăm diferite soluţii tehnologice pentru a simplifica participarea la piaţa de capital

Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti

Diferite soluţii tehnologice prin care se doreşte simplificarea pe cât posibil a participării la piaţa de capital, atât pentru investitori, cât şi pentru emitenţi, sunt investigate la nivelul Grupului Bursa de Valori Bucureşti, a afirmat, vineri, Adrian Tănase, directorul general al BVB.

“Pe baza evoluţiei din ultimii 25 de ani şi a experienţei acumulate pe parcurs, Bursa de Valori Bucureşti este astăzi un partener important şi de încredere în ceea ce priveşte expertiza în digitalizare şi piaţă de capital. Folosind portofoliul nostru puternic de demersuri inovatoare şi împreună cu întreaga comunitate a pieţei de capital vom continua tradiţia noastră de a contura viitorul bursei digitale româneşti. (…) La nivelul Grupului BVB investigăm diferite soluţii tehnologice prin care ne dorim să simplificăm pe cât posibil participarea la piaţa de capital, atât pentru investitori, cât şi pentru emitenţi. Suntem conştienţi că noua generaţie de investitori îşi doreşte produse accesibile rapid în mod digital, dar şi produse cu un grad mai ridicat de risc. De aceea, Contrapartea Centrală este elementul fundamental care ne va permite să răspundem în mod eficient acestor nevoi”, spune Adrian Tănase, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al BVB, instituţia fundamentală a pieţei de capital celebrează astăzi 25 de ani de la redeschidere. Instituţia bursei de valori a fost restabilită în anul 1995, iar pe 20 noiembrie au fost realizate primele tranzacţii. În prima şedinţă au fost realizate 45 de tranzacţii, cu volum total de 905 acţiuni care au aparţinut unui număr de 6 companii listate. Un sfert de secol mai târziu, bursa românească este transformată fundamental.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (04/12/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (04/12/2020)

Hotarari AGA O & E din 04.12.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (04/12/2020)

Litigiu dosar nr. 5179/2/2019

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (04/12/2020)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2020