Update articol:

Tăriceanu: ALDE solicită amânarea începerii şcolii până după alegerile locale

Sursa foto: Facebook

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, solicită amânarea începerii şcolii până după alegerile locale, astfel încât guvernanţii să aibă încă două săptămâni să se organizeze pentru o bună desfăşurare a cursurilor.

“Noi, la ALDE, solicităm amânarea începerii şcolii până după alegerile locale. Le mai dăm două săptămâni guvernanţilor să se mai organizeze, să cumpere măşti, să asigure sisteme de testare pentru profesori şi elevi, să cumpere tablete pentru cei care au nevoie, să facă un plan pentru situaţiile în care vor exista focare de infecţie”, a scris, Tăriceanu, luni, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Potrivit liderului ALDE, candidat la funcţia de primar general al Capitalei, “haosul din învăţământ continuă”.

“Azi (n.r. luni) guvernul Iohannis-Orban a făcut publică harta după care se vor aplica scenariile. Ştiţi care, alea pe culori. În general, harta e verde, deci şcolile vor începe cu prezenţa fizică. În Bucureşti văd că este scenariul galben, jumătate online, jumătate acasă, adică struţo-cămilă! Insistenţa guvernului de a începe şcoala, chiar dacă nu au apucat să ia măsuri pentru o bună desfăşurare, este o greşeală. Înţeleg raţiunea politică pentru această insistenţă, pentru că dacă amâni începerea şcolii este logic să amâni şi alegerile, dar asta înseamnă să pierzi procente”, a adăugat Tăriceanu.

Analiza situaţiei epidemiologice din fiecare judeţ, care cuprinde numărul de cazuri nou confirmate de COVID-19 în ultimele 14 zile, inclusiv 6 septembrie, realizată la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică a fost făcută luni publică. Aceasta este necesară pentru stabilirea scenariului privind începerea noului an şcolar.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (30/09/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDMN si EFSA

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (30/09/2020)

Decizie ASF nr. 1168/30.09.2020

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (30/09/2020)

Inregistrarea la Registrul Comertului a reducerii capitalului social subscris

ROMCARBON SA (ROCE) (30/09/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014