Update articol:

Ţările UE susţin o politică dură faţă de furnizorii de echipamente 5G, care ar putea fi o lovitură pentru Huawei

Statele Uniunii Europene au susţinut vineri o politică dură pentru selectarea furnizorilor de echipamente 5G, inclusiv verificarea legislaţiei interne la care sunt supuşi, o posibilă lovitură pentru liderul global al pieţei de profil, grupul chinez Huawei Technologies, transmite Reuters.
Ambasadorii ţărilor UE care s-au reunit la Bruxelles au fost de acord cu abordarea, a declarat într-un tweet o purtătoare de cuvânt a Finlandei, care deține în prezent președinția rotativă a UE.

Țările UE ar trebui să ia în considerare factori non-tehnici, cum ar fi cadrul legal și de politică la care pot fi supuși furnizorii în țări terțe, conform unui proiect de document văzut de Reuters înainte de ședință. Documentul nu menționa nicio țară sau companii specifice.

Guvernele UE trebuie să îşi diversifice furnizorii şi să nu depindă de unul singur, se menţionează în document. Miniştrii UE vor aproba această abordare la o întâlnire programată să aibă loc în decembrie.

Consilierul pentru securitate națională din SUA: Utilizarea de către Canada a tehnologiei Huawei pentru 5G ar împiedica accesul la serviciile de informații din SUA

 

Statele Unite au cerut UE să interzică echipamentele Huawei, spunând că acestea ar putea fi folosite de China pentru spionaj. Îngrijorările sunt provocate de legislaţia chineză referitoare la cooperarea companiilor cu guvernul în probleme de securitate, criticii spunând că acesta ar putea să le oblige să fie un vehicul pentru spionajul chinez.

Huawei, care concurează cu compania finlandeză Nikia şi cu compania suedeză Ericsson, a negat acuzaţiile, respingând acuzaţiile ca neîntemeiate.

În Statele Unite, Comisia Federală pentru Comunicaţii a votat vineri în unanimitate pentru a desemna companiile Huawei şi ZTE drept riscuri pentru securitatea naţională, interzicând operatorilor de telecomunicaţii din zonele rurale să folosească un fond guvernamental de 8,5 de miliarde de dolari pentru achiziţia de echipamente de telecomunicaţii ale acestora.

Luna trecută, UE a avertizat asupra riscului creșterii atacurilor cibernetice ale entităților susținute de stat, dar nu a numit nicio companie sau țară. Agenția Europeană pentru Cibersecuritate va finaliza o hartă a amenințărilor specifice legate de rețelele 5G.

Washingtonul ia noi măsuri împotriva companiilor chineze de telecomunicaţii Huawei şi ZTE; China avertizează despre „o cortină de fier tehnologică”

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL