Update articol:

Teodorovici: Dacă ar fi să ne luăm după alegaţiile domnului Vasile Cîţu ar trebui să mă prezint ca Eugen Teodorovici, alias Al Capone; dar sunt Al Capone cum domnul Vasile Cîţu este şeful FBI

Sursa foto: Facebook

Teodorovici i-a invitat mâine pe Orban şi Cîţu la o dezbatere despre economie şi finanţe

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, şi-a exprimat, astăzi, “profunda dezamăgire şi mâhnire” vizavi de faptul că ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, “nu ştie să citească un buget”.

În opinia sa, Florin Cîţu a susţinut “o tentativă de conferinţă de presă, în loc să prezinte o situaţie la zece zile de la preluarea mandatului”: “M-aş fi aşteptat ca ceea ce discutăm astăzi să fie strâns legat de o situaţie pe care ministrul de Finanţe, domnul Vasile Cîţu, să o prezinte după primele zece zile de mandat. Din păcate, a fost o tentativă de conferinţă de presă. În primul rând, dacă ar fi să ne luăm după alegaţiile domnului Vasile Cîţu ar trebui să mă prezint în faţa dumneavoastră ca Eugen Teodorovici, alias Al Capone. Dar sunt Al Capone cum domnul Vasile Cîţu este şeful FBI. Dincolo de glumă, o discuţie serioasă pe situaţia economică a României ar trebui să aibă în vedere datele pe care Ministerul de Finanţe trebuie să le prezinte astăzi în mod public. Îmi exprim profunda dezamăgire şi mâhnire chiar vizavi de faptul că domnul Vasile Cîţu nu ştie să citească un buget şi mai ales felul în care dânsul a înţeles astăzi să se prezinte ca ministru de Finanţe”.

Cîţu: România a fost condusă după două bugete în ultimii trei ani, după metoda Al Capone (video)

Potrivit acestuia, pe site-ul Ministerului de Finanţe poate fi găsită situaţia privind istoricul referitor la venituri şi cheltuieli. 

De asemenea, Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, i-a invitat pe premierul Ludovic Orban şi pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la o dezbatere pe teme legate de economie şi finanţe organizată la Academia de Studii Economice.

“Îl invit pe domnul Orban, pe domnul Cîţu pentru mâine (vineri – n.r.), la ora 12,00, la Academia de Studii Economice, la o dezbatere publică pe tot ceea ce înseamnă teme legate de economia ţării, legate de finanţele ţării. Sper să dea curs unei astfel de invitaţii, pentru că este corect faţă de cei care ne urmăresc, români, persoane fizice, companii din România, să ştie corect care este situaţia, la ce să se aştepte în următoarea perioadă şi, mai ales, care este planul actualului Guvern, pentru că – ştim cu toţii – se evită luarea de măsuri până pe 24 noiembrie, astfel încât să nu-i fie afectată candidatura domnului Klaus Iohannis”, a declarat Teodorovici. El s-a arătat convins că rectorul ASE va fi de acord să găzduiască “această dezbatere foarte importantă”.

Cîţu: Deficitul bugetar pentru 2019 va depăşi 4% din PIB dacă nu facem nimic în următoarea lună şi jumătate

 

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021