Update articol:

Teodorovici răspunde acuzaţiilor lui Cîţu: Prin lege, miniştrii de Finanţe ai acestei țări sunt membri, guvernatori în toate băncile în care România are capital

Foto Guvernul României Foto Guvernul României
Teodorovici despre Cîțu: “Ca să am conflict cu cineva, trebuie să merite să aibă un conflict cu mine acea persoană”.

Prin lege, miniştrii de Finanţe ai acestei țări sunt membri, guvernatori în toate băncile în care România are capital, a spus, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, la Digi24, în replică la acuzațiile aduse de senatorul liberal Florin Cîțu, legate de Banca Internațională de Investiții (IIB).

Potrivit lui Cîțu, în calitate de guvernator IIB, Teodorovici este scutit de taxe și are imunitate diplomatică. Totodată, senatorul mai susține că ministrul finanțelor nu are voie să ocupe funcții remunerate, altele decât în Guvern, conform Constituției.

Eugen Teodorovici a spus, aseară: “Sunt guvernator la Banca Europeană de Investiții, la BERD, la Banca Asiatică de Investitii, la această banca de investiţii. Prin lege, sunt guvernator ca ministru de Finanţe, cât timp România are capital la acea bancă”.

Intrebat dacă în această calitate participă la ședințe,  Eugen Teodorovici a spus: ”Când sunt întâlnirile guvernatorilor, toți participă. Eu nu am participat, pentru că am fost la Bruxelles. Pe 4 decembrie am avut Consiliul Miniştrilor de Finanţe. Am fost la Bruxelles. Am fost la Havana, nu la Varadero, pentru câteva ore. M-am întâlnit cu vicepreşedintele, pentru a discuta despre datoria Cubei față de România, a încerca să deschidem relaţia economică și de a încerca să aducem vaccinul pentru cancer, pentru români, nu PSD-işti, PNL-işti, USR-işti”. 
Astfel, Eugen Teodorovici a respins acuzaţiile cum că ar fi avut întâlniri ascunse cu conducerea respectivei bănci.

El a precizat că atunci când sunt întâlnirile guvernatorilor, toți participă, dar că în 4 decembrie el nu a participat, pentru că a fost la Bruxelles, iar apoi a fost la Havana pentru a discuta despre datoria Cubei faţă de România.

Ministrul Finațelor a mai spus că Florin Cîțu a fost dată afară din bănci, interzis de BNR pentru că a speculat pe leu. Întrebat dacă are un conflict cu Cîţu, Eugen Teodorovici a spus: “Ca să am conflict cu cineva, trebuie să merite să aibă un conflict cu mine acea persoană”.

Nu este primul conflict deschis intre Teodorovici și Cîțu.

Recent,  la dezbaterile pe buget, Teodorovici i-a adresat invective lui Cîțu. Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, către senatorul PNL Florin Cîțu: ”Ești frumos! Chiparosule! După ce că ești urât, mai ești și prost. Ai auzit? Cîțule, după ce că ești urât, ești și prost!”

Eugen Teodorovici către senatorul PNL Florin Cîțu: ”Ești frumos! Chiparosule! Cîțule, după ce că ești urât, ești și prost!” (vezi video)

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (19/10/2021)

Notificare - detineri > 4%

ROMCAB SA (MCAB) (19/10/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (19/10/2021)

Litigiu fost Director Executiv Guvernanta Corporativa

ALTUR S.A. (ALT) (18/10/2021)

Hotarare AGA E 18.10.2021