Update articol:
Florin Cîţu: "Dăncila, auzi zăngănitul cătușelor? Dar tu Orlando? Rectificarea bugetară este ilegală. Ascunde o gaură în buget de peste 9 miliarde lei"

Teodorovici, reacţie la Florin Cîţu: Se tot speculează împotriva economiei româneşti şi a leului, subminarea economiei naţionale în asemenea mod este ruşinoasă

Sursa: www.gov.ro

Afirmaţiile din spaţiul public, potrivit cărora rectificarea bugetară aprobată luni de Guvern este o greşeală, reprezintă speculaţii împotriva economiei româneşti şi a monedei naţionale, cu scopul de a descuraja investitorii, consideră ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

“Am văzut fel de fel de mesaje alarmiste vizavi de acest proiect de rectificare, se tot speculează împotriva, zic eu, economiei româneşti şi a leului şi se încearcă o descurajare a ceea ce înseamnă investitor în România, şi motivul poate să fie acela al necitirii în mod responsabil a proiectului de rectificare. Deci una dintre cele două variante este motivul pentru care se fac astfel de afirmaţii în spaţiul public, în mod total nejustificat”, a precizat luni Teodorovici, la finalul şedinţei de Guvern în care a fost aprobată prima rectificare bugetară din acest an.

El a adăugat că acest lucru poate fi interpretat ca fiind o subminare a economiei româneşti. “Deşi nu mai este incriminată, subminarea economiei naţionale într-un astfel de mod, pentru că asta poate să însemne sau să fie interpretată în acest sens, este cel puţin ruşinoasă”, a arătat ministrul Finanţelor.

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a afirmat luni că rectificarea bugetară ar trebui retrasă şi propusă o rectificare negativă, acuzând că există o “gaură” în buget de 9 miliarde de lei.

“Rectificarea bugetară, din punctul nostru de vedere, a pornit greşit. (…) Văd că vor să persiste în greşeală şi este mai mult decât greşeală, pentru că, dacă ne uităm la primele şase luni, vedem că această rectificare bugetară de fapt încearcă să ascundă o gaură în bugetul României de 9 miliarde de lei. Dacă ne uităm la cum încearcă să ascundă această gaură, pare mai mult că încearcă să ascundă o fraudă din bugetul României. Le cer public preşedintelui Curţii de Conturi, preşedintelui Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză şi secretarilor de stat din Ministerul Finanţelor Publice să nu mai gireze şi să nu mai falsifice informaţiile pe care le prezintă public, pentru că, potrivit legii răspunderii ministeriale, art. 8, prezentarea de informaţii false în faţa Parlamentului şi a preşedintelui României se pedepseşte de la 3 la 6 ani şi cu amendă. (…) Rectificarea bugetară ar trebui retrasă şi făcută o rectificare negativă”, a declarat Cîţu după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

El a susţinut că, în prezent, rectificarea bugetară nu ţine cont de execuţia bugetară pe primele şase luni. 

Ulterior, Florin Cîţu a scris pe Facebook: “Dăncila, auzi zăngănitul cătușelor? Dar tu Orlando?

Rectificarea bugetară este ilegală. Ascunde o gaură în buget de peste 9 miliarde lei.

Bani pentru care trebuie să răspundă PSD+ALDE:

– deficitul bugetar APROBAT prin legea bugetului pentru 6 luni de 1.83% din PIB. EXECUȚIA după 6 luni arătă un deficit de 1.94% din PIB. Depășirea este ILEGALĂ.

– execuția la bugetul asigurărilor sociale de stat (pensii) arătă o GAURĂ de 1.4 miliarde lei în loc surplusul aprobat de legea bugetului. Este ILEGAL. Gaură aici este estimată de PSD+ALDE OFICIAL de 6 miliarde lei. Gaură este acoperită din ÎMPRUMUTURI la cele mai mari dobânzi din UE.

– companiile care se finanțează din buget proprii 100% au primit SUBVENȚII de 10 miliarde lei de la bugetul de stat. GAURĂ pentru tot anul este estimată la 24 miliarde lei. Banii sunt luați de la investiții, educație, sănătate și transferați către aceste companii controlate de PSD+ALDE. Așa se căpușează banul public de PSD+ALDE.

Mâine va arăt cum au MĂSLUIT datele cei de la CNSP și MFP și cum încearcă să scape de pușcărie! Secretarii de stat din MFP sunt la fel de vinovați.

Rectificarea bugetară TREBUIE să fie NEGATIVĂ. Curtea de Conturi TACE COMPLICE și este părtașă la acest furt!

Vor răspunde TOȚI”.

BVBStiri BVB

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (20/10/2021)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R)

PROMATERIS S.A. (PPL) (20/10/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 14.10.2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (20/10/2021)

Moody s acorda Companiei ratingul Baa3, perspectiva stabila

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/10/2021)

Hotarari AGA O & E - 20 octombrie 2021