Update articol:

Tesla a dat în judecată guvernul SUA din cauza tarifelor aplicate produselor importate de companie din China

Sursa foto: Facebook

Tesla a dat în judecată guvernul Statelor Unite şi pe reprezentantul pentru Comerţ al SUA Robert Lighthizer, din cauza tarifelor aplicate de administraţia Trump produselor importate de companie din China, potrivit CNBC.

Producătorul de automobile electrice vrea ca instanţa să anuleze două tarife impuse de administraţia Trump şi să returneze, cu dobândă, sumele plătite de Teslaîn contul acestor tarife.

În 2019, oficialii americani au respins cererea Tesla pentru o scutire de 25% a taxelor pentru computerul Modelului 3, invocând faptul că folosește tehnologii importante din punct de vedere strategic pentru programele de securitate națională chineze.

Tarifele respective sunt cunoscute ca Lista 3 şi Lista 4.

Lista 3 a intrat în vigoare în 2018 şi impune în prezent tarife de 25% pentru bunuri importate din China în valoare de 200 de miliarde de dolari.

Lista 4 a intrat în vigoare în 2019 şi constă în prezent în tarife de 7,5% pentru importuri din China de 120 de miliarde de dolari.

Ambele liste includ sute de produse extrem de specifice, de la materii prime la componente electronice. Reclamaţia Tesla nu descrie pentru ce produse a plătit compania tarife şi nici suma plătită.

Tesla şi biroul Reprezentantului pentru Comerţ al SUA nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

„Impunerea tarifelor din Lista 3 și Lista 4  a fost arbitrară și capricioasă, deoarece USTR nu a oferit ocazia semnificativă de a comenta, nu a luat în considerare factorii relevanți atunci când a luat decizia și nu a reușit să stabilească o legătură rațională între faptele constatate și alegeri făcute ”, au susținut avocații Tesla în proces.

Citeste si Elon Musk a prezentat porcul cu cip implantat în creier; Neuralink vrea să trateze afecțiuni neuronale la oameni cu ajutorul inteligenței artificiale (video)

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020