Update articol:

Criza umanitară se amplifică în Afganistan, avertizează ONU

afganistan

Criza umanitară din Afganistan se amplifică şi aceasta la o scară şi o rapiditate rare, a declarat miercuri Mary-Ellen McGroarty, şefa Programului Alimentar Mondial (PAM) pentru această ţară, solicitând comunităţii internaţionale să fie mai generoasă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Este pentru prima dată când am văzut o criză ca aceasta care să se agraveze într-un un ritm şi la o scară” atât de dramatice, a declarat această specialistă de lungă durată pentru operaţiuni de ajutor umanitar, într-o videoconferinţă cu jurnalişti la ONU, în New York.

Înainte ca talibanii să ajungă la putere, la mijlocul lunii august, ”aveam deja o criză umanitară de proporţii incredibile”, afectând aproximativ 18 milioane de persoane. “Este din ce în ce mai rău”, a insistat ea, indicând că PAM îşi reevaluează datele.

”Ne aşteptăm ca cifrele să crească, în special în ceea ce priveşte problema alimentaţiei şi malnutriţiei”, a menţionat Mary-Ellen McGroarty, făcând referire şi la ”o criză de lichidităţi” în ţară care justifică, potrivit ei, faptul că comunitatea internaţională ar trebui să fie mai generoasă la apropierea unei ierni temute în Afganistan.

”Oamenii devin din ce în ce mai disperaţi şi cu bani din ce în ce mai puţini”, a avertizat ea. Întrebată dacă talibanii pun obstacole în calea ajutorului umanitar, oficialul PAM a răspuns negativ.

”Nu prea avem obstacole”, iar ajutorul se bazează pe ”principii umanitare, imparţialitate, neutralitate, independenţă operaţională”, a argumentat responsabila ONU. Talibanii ”ştiu că astfel se acordă ajutorul umanitar”, a adăugat ea.

BVB | Știri BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (27/10/2021)

Completare ordine de zi AGAE 15/16 noiembrie 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (27/10/2021)

Raport conform art. 108 din Legea 24/2017 (R)

BIOFARM S.A. (BIO) (27/10/2021)

Desfasurare AGA in contextul SARS-CoV-2

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (27/10/2021)

Act aditional cf. art. 234 lit. i Reg. 5 din 2018- ELCEN Bucuresti