Update articol:

The Telegraph: Un Brexit fără acord poate arunca Europa într-o criză în stilul “Lehman”

Sursa zerohedge.com

Un Brexit fără acord poate arunca Europa într-o criză în stilul “Lehman Brothers”, arată o analiză The Telegraph, citată de zerohedge.com, care scrie că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, săptămâna viitoare, este nu numai o posibilitate, ci are o probabilitate extrem de mare.
Se presupune că Banca Centrală Europeană poate gestiona șocul imediat al unei întreruperi a comerțului, prin relansarea achizițiilor de obligațiuni și comprimarea randamentelor italiene, conform The Telegraph, care adaugă: “Dar BCE nu poate face față la o a treia recesiune în ultimul deceniu. Acest lucru va duce la o criză a creditării”.
La propriu, poziția UE asupra Brexitului, implică bariere pentru importurile componentelor Airbus pentru fabricile din Toulouse și Hamburg. Fiecare aripă este construită în UK la fabrica din Broughton și nu există stocuri, mai notează publicația.
Pe lângă această analiză, și un raport al Goldman Sachs – care cuantifică impactul perspectivei Brexitului în ultimii doi ani și jumătate, folosindu-l pentru a extrapola și a estima ce se va întâmpla în continuare, în Europa – are concluzii alarmante.
Conform zerohedge.com, Goldman a calculat că Brexitul a șters deja 2,4% din PIB-ul UK, sau aproximativ 600 de milioane de lire, în fiecare săptămână, de la referendum (vezi grafic).

Analiza a mai concluzionat că incertitudinea legată de Brexit a redus creșterea investițiilor cu 5% trimestru la trimestru, de la începutul anului.

Sursa zerohedge.com

Într-o cercetare care ridică întrebări privind recesiunea pan-europeană a producției, care a apărut în ultimele luni, analiștii au constatat că investițiile în bunuri mari (avioane, trenuri și echipamente) și servicii (hoteluri și restaurante) sunt cele mai expuse la acest tip de incertitudine.

Conform zerohedge, Continentul are puține opțiuni să contracareze pericolul financiar, având în vedere că BCE a dat înapoi de la plnurile să înăsprească politica monetară, lăsând modificările ratelor dobânzilor în așteptare cel puțin până la finalul anului.

BVBStiri BVB

VES SA (VESY) (28/01/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 25.01.2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (28/01/2021)

Incheiere Instanta - Imposibilitate desfasurare AGOA - 01/02.02.2021

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (28/01/2021)

Hotarari AGA O din 28.01.2021