Update articol:

Transelectrica convoacă AGA pentru numirea a doi membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere

Directoratul Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”–SA convoacă Adunarea generală ordinară a acționarilor în data de 31 august 2021 pentru numirea a doi membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere, cu o durata a mandatului de până la dată de 22 octombrie 2021.

Un alt punct pe ordinea de zi este  informarea acţionarilor  privind pretențiile față de companie ale unor foști membri ai Consiliului de Supraveghere revocați prin Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor nr. 4/22.06.2021.

Pe 22 iunie, acţionarii TEL au revocat membrii Consiliului de Supraveghere, aleşi pe patru ani, şi au fost numiţi 5 noi membri, în loc de 7, pe patru luni (Mihaela Popescu este singura care a fost şi în CS revocat şi apare şi în actualul CS provizoriu).

În prezent, CS este format din MORARIU Marius Vasile, preşedinte;  Mihaela POPESCU,  DOGARU-TULICA Adina-Loredana,  NASTASA Claudiu Constantin,  Victor Florin DUMITRIU, BLAJAN Adrian Nicolae.

Potrivit surselor noastre, reducerea membrilor CS de la 7 membri la cinci ar fi incompatibilă inclusiv cu statutul de funcționare al TEL, unde sunt specificaţi 7 membri CS.

Transelectrica: Instanța a respins ca inadmisibile cererile de intervenție formulate de Goicea Adrian și de Popescu Luiza, foști membri ai Consiliului de Supraveghere, cu privire la înregistrarea noii componențe a CS

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)