Update articol:

Tribunalul Bihor anulează alegerea administratorilor Turism Felix

Sursa Facebook

Tribunalul Bihor anulează alegerea administratorilor Turism Felix (TUFE), din AGA ținută în octombrie 2020, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Instanța a constatat nulitatea absolută parţială a Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor SC Turism Felix SA din 3.10. 2020 în ceea ce priveşte punctul 1 de pe ordinea de zi, respectiv alegerea membrilor consiliului de administraţie, potrivit raportului. Decizia poate fi apelată în 30 de zile.

Prin metoda votului cumulativ, acționarii au decis alegerea administratorilor Turism Felix, pentru un mandat de 2 ani, incepand cu data de 03.10.2020 pana la 02.10.2022, în următoarea componenţă: Ciurezu Tudor (fost președinte SIF Oltenia); Moldovan Marius – Adrian (Președintele Directoratului SIF Transilvania); Petria Nicolae; Petrea Radu – Catalin si Susan Mihaela.  AGA a decis si trecerea la conducerea unitara a companiei.

Modificarea modului de conducere a fost ceruta de SIF Transilvania.

SIF3 deține 63,2% din acțiunile Turism Felix (TUFE). Anterior, la Turism Felix, președinte era Mihai Fercală, fostul președinte executiv SIF Transilvania.

Redăm sentința instanței:
Solutia pe scurt: Respinge excepţia prematurităţii invocată de pârâtă prin întâmpinare. Admite excepţia inadmisibilităţii acţiunii în anulare formulate de reclamantul MIHAI FERCALĂ, invocată de pârâtă prin întâmpinare şi, în consecinţă: Respinge ca inadmisibilă cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul MIHAI FERCALĂ, cu domiciliul procesual ales la SCA SCHIAU, PRESCURE, TEODORESCU, CRIŞAN , în contradictoriu cu pârâta TURISM FELIX SA, cu domiciliul procesual ales la Cabinet Individual de Avocat Banciu Ioan . Respinge excepţia lipsei de interes invocată de pârâtă prin întâmpinare. Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul VIOREL BORUNĂ, cu domiciliul procesual ales la SCA SCHIAU, PRESCURE, TEODORESCU, CRIŞAN , în contradictoriu cu pârâta TURISM FELIX SA, cu domiciliul procesual ales la Cabinet Individual de Avocat Banciu Ioan , şi, în consecinţă: Constată nulitatea absolută parţială a Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor SC Turism Felix SA din 3.10. 2020 în ceea ce priveşte punctul 1 de pe ordinea de zi, respectiv alegerea membrilor consiliului de administraţie. Respinge în rest ca neîntemeiate celelalte cereri ale reclamantului. Obligă reclamantul Mihai Fercală la plata către pârâtă a sumei de 2.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Obligă pârâta la plata către reclamantul Viorel Borună a sumei de 3.495,63 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Obligă reclamantul Viorel Borună la plata către pârâtă a sumei de 1.250 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Compensează cheltuielile de judecată dintre reclamantul Viorel Borună şi pârâtă, rămânând în sarcina pârâtei obligaţia de a achita reclamantului Viorel Borună suma de 2.245,63 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se va depune la Tribunalul Bihor. Dată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţa publică din 19 februarie 2021.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (03/03/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/03/2021)

Structura actionariat la data 26 februarie 2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (03/03/2021)

Notificare privind numarul si tipul de investitori

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (SIF2) (03/03/2021)

Reluare tranzactionare - ora 16:05 - conf Cod BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 303/03.03.2021 - aprobare oferta publica de cumparare actiuni Evergent Investments

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (03/03/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014