Update articol:

SIF Transilvania vrea schimbarea conducerii și la Turism Felix

Sursa Facebook

SIF Transilvania (SIF3) vrea schimbarea conducerii și la Turism Felix, după cum reiese dintr-un raport transmis Bursei de Valori București.

SIF3 a transmis companiei de turism o cerere de convocare AGA, pentru modificarea actului constitutiv, societatea urmând să fie condusă în sistem unitar, de un Consiliu de Administrație cu cinci membri. Acționarii vor trebui să aleagă cei cinci membri, pentru mandate de 2 ani. Președintele CA ar urma să fie remunerat cu 5.500 de lei, vicepreședintele, cu 5.000 de lei, iar membrii, cu 4500 de lei net/lună, conform propunerii.

SIF3 mai propune și încheierea de asigurări profesionale pentru directori/administratori de câte 50.000 euro/fiecare.

SIF3 deține 63,2% din acțiunile Turism Felix (TUFE). La Turism Felix, președinte esteMihai Fercală, fostul președinte executiv SIF Transilvania.

Recent, SIF3 a solicitat convocarea acționarilor THR Marea Neagră, pentru schimbarea formei de conducere și înlocuirea conducerii.SIF3 are o deținere de 77,71% din THR Marea Neagră.

Acolo, SIF3 a propus constatarea încetării mandatelor membrilor Consiliului de Supraveghere și Directoratului THR Marea Neagră și numirea unui Consiliu de Administrație pentru doi ani.

Cererile de la EFO și TUFE vin pe fondul modificărilor recente de la conducerea SIF3, de unde a fost îndepărtat Mihai Fercală, fiind numit un nou directorat format din Marius Moldovan, Gib Răduță și Radu Roșca. 

Recent, Salink Limited, care deține 5,10% din capitalul social al THR Marea Neagră (EFO), a solicitat completarea ordinii de zi a AGA din 11 august cu „Numirea unui evaluator independent, recunoscut internațional, care sa efectueze o evaluare a activelor companiei si publicarea raportului de evaluare pe website-ul societatii”. 

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL