Update articol:

UBS analizează preluarea Credit Suisse pe fondul impactului bancar din SUA: Ce trebuie să știți (Reuters)

UBS AG cere guvernului elvețian să acopere costuri de aproximativ 6 miliarde de dolari în cazul în care ar cumpăra banca rivală Credit Suisse, a spus pentru Reuters o persoană care cunoaște discuțiile, în timp ce cele două părți încearcă să încheie un acord pentru a restabili încrederea în banca elvețiană aflată în dificultate.

* O preluare a Credit Suisse (CSGN.S) de către UBS (UBSG.S) ar putea face ca guvernul elvețian să ofere o garanție împotriva riscurilor implicate în această tranzacţie, au spus două persoane care cunosc problema.

*Credit Suisse se numără printre cei mai mari administratori de avere din lume şi este considerată una dintre cele 30 de bănci cu importanţă sistemică la nivel mondial, al căror eşec ar provoca turbulenţe în întregul sistem financiar.

* Warren Buffett de la Berkshire Hathaway Inc (BRKa.N) a purtat discuții cu înalți oficiali ai administrației Biden despre criza bancară, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu problema.

* Cel puțin patru bănci majore, inclusiv Societe Generale (SOGN.PA) și Deutsche Bank (DBKGn.DE), restricționează tranzacțiile noi care implică Credit Suisse (CSGN.S) sau valorile sale mobiliare, au declarat cinci surse pentru Reuters.

* Gigantul american de investiții BlackRock (BLK.N) a negat o informaţie din Financial Times conform căreia va face o ofertă de preluare pentru toate sau părți din Credit Suisse.

* First Citizens BancShares (FCNCA.O) evaluează o ofertă pentru Silicon Valley Bank (SIVB.O) și cel puțin un alt concurent ia în considerare serios o ofertă, a informat Bloomberg News sâmbătă.

* Mid-Size Bank Coalition of America a cerut autorităților de reglementare să extindă asigurarea federală pentru toate depozitele timp de doi ani, a anunţat Bloomberg News, citând o scrisoare a coaliției.

* Viteza fulgerătoare a declinului industriei bancare a zdruncinat piețele globale și guvernele, reînviind amintiri ciudate ale crizei financiare globale. La fel ca în 2008, efectele pot fi de lungă durată.

* Membrul Consiliului de Guvernare al Băncii Centrale Europene, Pierre Wunsch, a spus că nu se așteaptă la o repetare a crizei financiare din 2008, în ciuda turbulențelor cauzate de prăbușirea Băncii Silicon Valley, declarând că băncile europene sunt supuse unor reguli mai dure decât băncile regionale din SUA.

Goldman Sachs şi-a redus recomandarea privind expunerea la datoria băncilor europene la neutru de la “suprapondere”, spunând că lipsa de claritate cu privire la viitorul Credit Suisse ar pune presiune asupra sectorului mai larg din regiune. Fundamentele sectorului sunt mai puternice, iar legăturile sistemice globale mai slabe decât la momentul crizei financiare globale, a scris analistul Goldman Lotfi Karoui într-o notă pentru clienţi. Această tendinţă a limitat foarte mult riscul unui potenţial cerc vicios de pierderi din creditul contrapartidei, a menţionat Karoui. ”Cu toate acestea, este probabil necesar un răspuns politic mai puternic pentru a aduce o oarecare stabilitate”, a spus Karoui.

* Un înalt oficial al Băncii Populare din China a declarat că prăbușirea SVB a arătat cât de rapid au efecte de contagiune schimbările politicii monetare, a anunţat ziarul de stat Shanghai Securities News.

* Pe măsură ce apar grijile legate de bănci, investitorii caută protecție împotriva unei prăbușiri a pieței.

 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (23/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (23/05/2024)

Autorizarea modificarilor intervenite in Actul Constitutiv

AAGES S.A. (AAG) (23/05/2024)

Finalizarea negocierilor pentru achizitia firmei Electroterm Srl

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (23/05/2024)

Actualizare cu privire la dezvoltarea One Peninsula

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (23/05/2024)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat