Update articol:

Ucraina, favorabilă ”ideii excelente” a şefului diplomaţiei române de a organiza la Kiev o reuniune a miniştrilor de externe ai UE

Dmitro Kuleba Dmitro Kuleba/ Sursa foto: Twitter

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a sprijinit marţi ideea exprimată în ajun de omologul său român, Bogdan Aurescu, de a organiza o reuniune a Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene la Kiev, ca expresie a solidarităţii blocului comunitar european cu Ucraina, în momente de tensiune sporită cu Rusia ca urmare a desfăşurării a mii de militari ruşi la frontiera ruso-ucraineană, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, Kuleba i-a mulţumit ministrului de externe al României, care a vorbit despre această posibilitate la reuniunea de luni a şefilor diplomaţiilor europene.

“Vă mulţumesc pentru această idee excelentă. La începutul lui decembrie (anul trecut n. r.), le-am cerut partenerilor Ucrainei să facă exact asta: vizite la nivel înalt în Ucraina în ianuarie-februarie. Suntem pregătiţi să le urăm bun venit la Kiev miniştrilor de externe ai UE pentru o reuniune a Consiliului Afaceri Externe al UE”, a scris Kuleba pe contul său de Twitter.

Bogdan Aurescu a participat luni, 24 ianuarie, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE – Consiliul Afaceri Externe (CAE), care a avut loc la Bruxelles, prilej cu care a propus examinarea posibilităţii organizării unei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe la Kiev, ca expresie a solidarităţii UE cu Ucraina, potrivit unui comunicat de presă al MAE român.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative