Update articol:

UE ar putea prelungi suspendarea Pactului de Stabilitate, pentru a permite statelor membre să aibă cheltuieli mai mari

sursa Facebook. Comisia Europeana CE

Uniunea Europeană va decide în perioada următoare dacă prelungește înghețarea Pactului de Stabilitate și Creștere economică, ce limitează deficitele bugetare ale statelor membre, relatează Reuters, potrivit digi24.ro.

Datoria publică a zonei euro a crescut masiv în 2020, în condițiile în care guvernele s-au împrumutat și au cheltuit mai mult pentru a ajuta oamenii și companiile să supraviețuiască restricțiilor impuse pentru a contracara pandemia de coronavirus, cu impact uriaș asupra economiilor. Anul trecut, UE a suspendat Pactul de Stabilitate, permițând statelor să-și mărească deficitele bugetare pentru a face față crizei.

Gentiloni a avertizat, de asemenea, că nu trebuie stopate prea devreme măsurile de sprijin fiscal pentru economiile europene în condițiile pandemiei.

El a adăugat că recentele modificări aduse Planului național de redresare al Italiei – programul care stabilește modul în care țara va cheltui mai mult de 200 de miliarde de euro din fonduri europene pentru a-și relansa economia după pandemia COVID-19 – are baze solide, dar că e nevoie de mai mult.

Timpul se scurge. Dar guvernul Draghi are profilul potrivit și sprijinul parlamentar adecvat pentru a face aceste eforturi suplimentare”, a spus Gentiloni.

De asemenea, el a solicitat Italiei să facă reforme prin care să-și reducă treptat datoriile și să aprobe politici de sprijin fiscal care să nu creeze noi datorii permanente.

BVB | Știri BVB

ARMATURA S.A. (ARM) (19/01/2022)

Calendar financiar 2022

ELECTROARGES SA (ELGS) (18/01/2022)

Modificare Ordine de Zi AGEA si AGOA din 31.01/01.02.2022

MECANICA FINA SA (MECE) (18/01/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AQUILA PART PROD COM (AQ) (18/01/2022)

Convocare AGA O & E 23.02.2022