Update articol:

UE ar putea recurge la licitaţii de obligaţiuni pentru a-şi finanţa planul de relansare

sursa Facebook. Comisia Europeana
Comisia Europeană analizează posibilitatea de a recurge la licitaţii pentru a vinde obligaţiunile destinate să finanţeze planul de relansare în valoare de 750 de miliarde de euro, a declarat marţi comisarul european pentru Buget, Johannes Hahn, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În general, instituţiile europene emit obligaţiuni prin intermediul unor împrumuturi sindicalizate, cum va fi cazul în săptămânile următoare pentru a strânge cele aproximativ 100 miliarde de euro pentru programul SURE, destinat sprijinirii schemelor de şomaj parţial din Uniunea Europeană.

Analiştii aşteaptă cu nerăbdare detalii cu privire la modalităţile prin care UE, în prezent un mic debitor cu o povară a datoriilor de aproximativ 50 de miliarde de euro, le va utiliza pentru a-şi asuma datorii suplimentare semnificative.

“Prioritatea imediată a Comisiei este emiterea de obligaţiuni SURE, prevăzute pentru finalul acestei luni”, a declarat comisarul Johannes Hahn. “Dincolo de asta, Comisia analizează toate opţiunile pentru a majora volumul emisiunilor, inclusiv utilizarea licitaţiilor pentru emisiunile sale”, a adăugat Hahn. Acesta a precizat că Executivul comunitar ar vrea să asigure lichiditatea obligaţiunilor sale pe piaţa secundară, ceea ce ar implica analizarea “tuturor opţiunilor”.

Statele membre nu au căzut încă de acord cu privire la condiţiile pentru distribuirea banilor din fondul de revenire, cei 27 având opinii împărţite cu privire la o schemă care condiţionează accesul la bani de respectarea statului de drept.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (20/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

TERAPLAST SA (TRP) (20/10/2020)

Detalii teleconferinta T3/2020

Sphera Franchise Group (SFG) (20/10/2020)

Incheierea actelor juridice cu partile afiliate