Update articol:
DUPĂ CE UN ANGAJAT S-A SINUCIS DIN CAUZA FACTURILOR LA UTILITĂŢI

Sindicatul Aluministul de la Alro Slatina oferă un ajutor social de 150 de lei, pentru circa 200 de angajaţi aflaţi în şomaj tehnic

Alro

Sindicatul Liber “Aluministul” din cadrul Alro Slatina va oferi, lunar, membrilor aflaţi în şomaj tehnic, un ajutor social de câte 150 de lei, ne-a declarat astăzi liderul sindicatului, Constantin Popescu.

Ajutorul social va fi acordat din fondurile sindicatului pentru circa 200 de salariaţi ai companiei, dintre cei aproximativ 600 aflaţi în şomaj tehnic, a adăugat Constantin Popescu.

“Vom acorda un ajutor social de 150 de lei pe lună membrilor noştri de sindicat aflat în şomaj tehnic, din banii sindicatului, atât timp cât ne va permite bugetul. Dintre cei aproximativ 600 de salariaţi ai Alro aflaţi în şomaj tehnic, sunt la ‘Aluministul’ circa 200. Încercăm să îi sprijinim în această perioadă pentru că sunt în situaţie dificilă şi perspectivele nu sunt bune”, a spus Constantin Popescu.

La începutul săptămânii, un angajat al Alro aflat în şomaj tehnic a fost găsit spânzurat în locuinţă, acesta lăsând pe o factură la utilităţi mesajul “Ultima variantă/ o moarte”, potrivit Agerpres.

Compania Alro Slatina, unul dintre marii consumatori de energie la nivel naţional, şi-a diminuat producţia de aluminiu în prima jumătate a anului, închizând mai multe hale de electroliză pe fondul costurilor de producţie ridicate din cauza creşterii preţurilor la energie.

Potrivit sindicaliştilor, în contextul reducerii producţiei de aluminiu, în ultimele săptămâni au fost trimişi în şomaj tehnic circa 600 de angajaţi, însă nu au avut loc disponibilizări.

La începutul anului, sindicatele din cadrul Alro au protestat în mai multe rânduri la Slatina şi la Bucureşti, cerând Guvernului reglementarea preţurilor energiei astfel încât marile fabrici consumatoare de energie şi gaze din România să îşi poată continua activitatea.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

Raport tranzactii cu parti afiliate 29 august - 2 octombrie 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09.2022-30.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (03/10/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022