Update articol:

Un start-up care abordează decarbonizarea sectorului de transport obține finanțare de la fondul Amazon pentru schimbările climatice

  • Fondul de angajament climatic de 2 miliarde de dolari al Amazon a anunțat marți o investiție în Infinium
  • Compania din Sacramento produce electro-combustibili, care vizează decarbonizarea industriei de transport

 

Fondul de angajament climatic al Amazon susține o companie recent lansată, axată pe decarbonizarea sectorului transporturilor, în timp ce lumea se grăbește spre un viitor mai verde.

Start-upul Infinium produce electro-combustibili zero-carbon, care sunt combustibili fabricaţi mai degrabă din electricitate decât din petrol, potrivit unui comunicat de presă, citat de CNBC. Aceștia sunt cunoscuți sub denumirea de combustibili de tip drop-in, deoarece pot fi folosiți cu infrastructura existentă. Cu alte cuvinte, electro-combustibilii ar putea fi folosiți pentru alimentarea motoarelor camioanelor, navelor și avioanelor actuale.

Compania cu sediul în Sacramento a anunțat marți prima sa rundă de finanțare, condusă de AP Ventures, o companie cu capital de risc din Londra, concentrată pe hidrogen și rolul său în decarbonizare. Pe lângă Amazon, alți susținători includ Mitsubishi Heavy Industries și Grantham Environmental Trust, fondat de legendarul investitor Jeremy Grantham.

Infinium vizează zone din sectorul transporturilor care s-au dovedit a fi greu de decarbonizat, inclusiv camioane de distanțe lungi, aviație și transport maritim. Când vine vorba de avioane, de exemplu, bateriile litiu-ion nu sunt o alternativă excelentă, având în vedere costul și greutatea lor, în timp ce pilele de combustibil ar necesita investiții mari pentru modernizarea avioanelor și a întregii infrastructuri care susține alimentarea.

Dar aproximativ un sfert din emisiile globale provin din sectorul transporturilor, potrivit Administrației SUA pentru informații energetice, ceea ce înseamnă că este o parte vitală a poveștii de decarbonizare.

Infinium folosește energie regenerabilă pentru electroliză – procesul de divizare a apei în hidrogen și oxigen – pentru a produce ceea ce este cunoscut sub numele de hidrogen verde. Hidrogenul este apoi combinat cu dioxid de carbon care altfel ar fi fost eliberat în atmosferă și introdus prin reactorul Infinium.

Producția finală este un combustibil cu carbon zero, care poate fi folosit, printre altele, pentru alimentarea avioanelor și camioanelor.

Hidrogenul verde este esențial pentru ca electro-combustibilii să fie ecologici. Nu este o tehnologie nouă, dar costul prohibitiv ridicat a împiedicat în mod tradițional obținerea unei utilizări pe scară largă. Unul dintre modurile în care Infinium intenționează să reducă costurile este să-și construiască uzinele la sau aproape de surse regenerabile de energie – în locații îndepărtate, de exemplu – unde producția este ieftină, dar unde transmiterea către piață ar putea fi dificilă.

În timp ce biocombustibilii și motorina verde sunt deja pe piață, CEO-ul Infinium, Robert Schuetzle, a declarat că combustibilii companiei sale sunt o nouă clasă, având în vedere intensitatea lor redusă de carbon.

Infinium are în prezent 10 proiecte în curs de dezvoltare în întreaga lume, iar Schuetzle se așteaptă ca primii electro-combustibili să intre pe piață până la sfârșitul anului 2023 sau începutul anului 2024.

Lansarea companiei are loc pe măsură ce corporațiile – inclusiv companiile aeriene – își conturează din ce în ce mai mult obiectivele ambițioase de decarbonizare.

Desigur, aducerea pe piață a oricărei noi tehnologii sau produse este dificilă. Schuetzle a spus că, deși Infinium este nou, acesta se bazează pe mai mult de 10 ani de experienţă de la dezvoltarea tehnologiei la Greyrock Energy, pe care a fondat-o și care s-a axat pe transformarea gazului natural în formă lichidă.

“Cu Infinium, vedem potențialul real de a ajuta la decarbonizarea unor forme mai dificile de transport, inclusiv aerian și de marfă, precum și camioane grele”, a declarat Kara Hurst, vicepreședinte al Worldwide Sustainability la Amazon, într-un comunicat.

Infinium nu a dezvăluit câți bani a strâns în runda inițială de finanțare. Un purtător de cuvânt al Amazon a declarat că firma nu comentează de obicei mărimea investițiilor făcute de Fondul de angajament climatic de 2 miliarde de dolari, care a fost lansat în iunie.

BVB | Știri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (26/11/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

WTI Light Sweet TURBO LONG 1.00/70/73 (EBWTITL70) (26/11/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 29 Noiembrie si 2 Decembrie 2021