Update articol:

UNSICAR: Brokerii de asigurări sprijină clienții cu polițe încheiate City Insurance prin furnizarea de servicii de consultanță și asistență în caz de daună

Membrii UNSICAR (Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări) au ca prioritate pe termen scurt asigurarea sprijinului clienților cu polițe încheiate City Insurance și a păgubiților acestei companii, prin furnizarea de servicii de consultanță și asistență în caz de daună, inclusiv prin crearea unui call center la nivel de asociație profesională, potrivit unui comunicat.

Pe termen mediu și lung, alături de alți parteneri instituționali și profesionali, UNSICAR își exprimă disponibilitatea și dorința de a contribui la îmbunătățirea cadrul de reglementare astfel încât piața RCA să rămână funcțională, bazată pe principii concurențiale, în care păgubiții să își recupereze rapid și eficient prejudiciul suferit, iar pentru consumatori să fie accesibilă o paletă largă de opțiuni și servicii.

UNSICAR apreciază că, pe fondul nerespectării de către asigurător a indicatorilor de solvabilitate și lichiditate, fiind astfel în incapacitate de plată, măsura retragerii autorizației este în conformitate cu prevederile legislative si normele generale de guvernanță în domeniu.

Impactul deciziei de retragere a autorizației City Insurance este foarte important și, dincolo de îngrijorările inerente, UNSICAR are convingerea că piața asigurărilor din România este puternică și va gestiona cu succes această situație.

Deținătorii de polițe RCA emise de către City Insurance și păgubiții sunt protejați de lege prin mecanismele de protecție create în acest sens, care au funcționat fără probleme și în cazul retragerii autorizației de funcționare a altor asigurători.

UNSICAR are convingerea că, într-o piață de asigurări în care segmentul RCA se va echilibra, brokerii pot contribui decisiv la creșterea gradului de protecție a românilor și a afacerilor din România, prin produse de asigurări adaptate diverselor riscuri la care sunt expuși. În acest fel, industria de asigurări își va extinde aportul în economia româneasca și va putea să finanțeze și mai mult din proiectele de redresare și investiții post pandemie.

Aportul brokerilor la creșterea pieței de asigurări din România este confirmat și de avansul ponderii polițelor facultative din ultimii ani, care a ajuns la aproape 49% la finele anului 2020, de la 41% în 2016, pe fondul reducerii cotei polițelor RCA în business-ul intermediarilor, se mai arată în comunicat.

La nivelul pieței, brokerii dețin o pondere de 65% din volumul primelor subscrise, cifra fiind în creștere în ultimii ani, conform datelor de la finele primului trimestru al acestui an.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere și Consultanță în Asigurări (UNSICAR), organizație înființată în anul 2000, reprezintă 80 de companii – de brokeraj de asigurare, de regularizare daune și de pregătire profesională.

Cota membrilor UNSICAR totalizează peste 60% din piața de brokeraj de asigurare, care numără aproape 280 de intermediari.

Uniunea reprezintă interesele colective ale membrilor săi și colaborează cu instituţiile publice pe aspecte care privesc piaţa de brokeraj de asigurare și consumatorul de produse de asigurare.

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2022)

Hotarari AGA E - 28.11.2022

AAGES S.A. (AAG) (29/11/2022)

Hotarari CA din 29.11.2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (29/11/2022)

Prelungirea Contractului de mandat Director Financiar

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (29/11/2022)

Notificare Estinvest - indice de alocare pentru oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX

COMPA S. A. (CMP) (29/11/2022)

Erata - Convocare AGAE 9/10.01.2023