Update articol:

Ursula von der Leyen reaminteşte României ”urgenţa” de a trimite propunerea de candidat

Foto Twitter Foto Twitter

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a trimis o scrisoare ”omologilor din România”, reamintindu-le că trebuie să trimită urgent propunerea de candidat pentru postul de comisar european, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Executivului comunitar în conferinţa de presă zilnică susţinută la Bruxelles.

Von der Leyen împreună cu echipa sa de comisari urma să preia la 1 noiembrie ştafeta de la Comisia condusă de predecesorul său în funcţie, Jean-Claude Juncker, dar trei dintre candidaţi – cei nominalizaţi de România, Ungaria şi Franţa – au fost respinşi de comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Candidaţii român şi ungar, Rovana Plumb (portofoliul ”Transporturi”) şi Laszlo Trocsanyi (portofoliul “Vecinătate şi extindere”), au fost respinşi de Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a PE din cauza suspiciunilor privind posibile conflicte de interese, în timp ce candidata franceză, Sylvie Goulard (portofoliul ”Piaţa Internă”), audiată de două ori de cele două comisii de specialitate din PE asociate portofoliului ei, a fost respinsă de acestea pentru suspiciuni privind integritatea.

Franţa şi Ungaria i-au propus apoi pe Thierry Breton, respectiv, Oliver Varhelyo, care au fost audiaţi luni seara.

Marţi, Ursula von der Leyen şi-a exprimat oficial sprijinul pentru candidaţii desemnaţi de Franţa şi Ungaria în echipa sa de comisari, într-o scrisoare trimisă membrilor Consiliului European, conform purtătoarei de cuvânt.

Nominalizarea candidatului României întârzie din cauza unei crize guvernamentale.

Klaus Iohannis: Premierul demis, Viorica Dăncilă, nu are nicio legitimitate de a propune un candidat din partea României pentru poziția de comisar european

Dăncilă l-a propus pe Victor Negrescu pentru funcţia de comisar european din partea României

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (25/05/2022)

Decizie favorabila a Curtii de Apel Bucuresti referitoare la One Peninsula

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/05/2022)

Promateris atrage o noua finantare cu fonduri nerambursabile norvegiene