Update articol:

USR a depus, astăzi, la Curtea Constituțională o sesizare privind numirea lui Marian Neacșu ca vice-președinte al ANRE

Cristina Pruna, deputat USR

Vom demara demersurile pentru a modifica Legea nr. 160/2012 care a aprobat Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 33/2007 privind funcționarea ANRE în sensul de a elimina lacunele legislative care au permis ca un condamnat penal să poată fi numit în fruntea unei instituții publice”.

 

USR a depus, astăzi, la Curtea Constituțională o sesizare privind numirea lui Marian Neacșu ca vice-președinte al ANRE. 

Cristina Prună, deputat USR şi membru al Comisiei de Industrii, a declarat: “Astăzi, am depus la Curtea Constituțională o sesizare cu privire la numirea lui Marian Neacșu în funcția de vice-președinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Profilul lui Marian Neacșu este incompatibil cu cerințele prevăzute de lege pentru această funcție întrucât nu are vechimea și experiența care sunt cerute de lege. În plus, el nu poate ocupa un loc în Comitetul de Reglementare al ANRE întrucât a primit o condamnare penală definitivă!

Așteptăm cu interes răspunsul CCR pe această speță. În plus, vom demara demersurile pentru a modifica Legea nr. 160/2012 care a aprobat Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 33/2007 privind funcționarea ANRE în sensul de a elimina lacunele legislative care au permis ca un condamnat penal să poată fi numit în fruntea unei instituții publice.

USR a fost singurul partid de opoziție prezent în comisie la simulacrul de ședință de audieri a candidaților în Parlament și a pus reflectorul încă de la început pe nerespectarea procedurilor parlamentare”.

 

Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii: “Vom face demersurile legale ca să răspundem contestațiilor de numire a vicepreședintelui ANRE”

 

BVBStiri BVB

PREBET SA AIUD (PREB) (28/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (28/05/2020)

Hotarari AGA E 28.05.2020

ALRO S.A. (ALR) (28/05/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017

OMV PETROM S.A. (SNP) (28/05/2020)

30 de statii de incarcare rapida pentru masini electrice in benzinariile OMV