Update articol:

Valentina Veronica Mitran Piticu – noul membru în conducerea CSALB, din partea ANPC, în locul Mihaelei Ionescu (actualizare reactia ANPC)

* Valentina Veronica Mitran Piticu candidează din partea PNL la Primăria Alexandria * Surse: Mihaela Irina Ionescu, deşi nu mai era angajată ANPC, având din aprilie funcţia de inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului, a fost în conducerea CSALB până în septembrie; ANPC nu a notificat CSALB cu privire la noua numire; ANPC nu ne-a răspuns  la clarificări până la scrierea acestei ştiri

*ACTUALIZARE> ANPC: Soamna Mihaela Irina Ionescu nu mai deține funcția de secretar general al ANPC

Biroul de presă ANPC ne-a transmis: “În conformitate cu prevederile  art. 22 alin (1) lit. a) din OG nr. 38/2015 privind soluționarea alternativă a litigiilor dintre consumatori și comercianți, doamna Valentina Veronica Mitran Piticu este desemnată prin O.P.A.N.P.C nr. 203/11.05.2020, în calitate de reprezentant al ANPC în structura Colegiului de Coordonare al CSALB.

De asemenea, facem precizarea că, în conformitate cu prevederile Deciziei Prim-ministrului nr. 198/2020 din 24 februarie 2020, doamna Mihaela Irina Ionescu nu mai deține funcția de secretar general al ANPC.”

***

Valentina Veronica Mitran Piticu, vicepreşedinte ANPC, este noul membru în conducerea CSALB, din partea ANPC, în locul Mihaelei Ionescu, al cărei mandat a expirat în septembrie. Dar doamna  Valentina Veronica Mitran Piticu candidează la alegerile de duminica viitoare, din partea PNL, la Primăria Alexandria.

Membrii Colegiului de Conducere al CSALB sunt desemnați de ANPC, BNR, ARB și asociațiile de consumatori, iar un membru este independent, ales de ceilalți patru. În aceste condiţii CSALB rămâne doar cu 3 membri activi – Alexandru Păunescu, Luminiţa Malanciuc şi Simona Vâlceanu, întrucât asociaţiile de consumatori nu s-au înţeles pe cine să numească în Colegiul de Coordonare al CSALB, iar doamna Mitran Piticu – din partea ANPC – este în campanie electorală.

Sursele noastre spun că Mihaela Irina Ionescu, deşi nu mai era angajată ANPC, având din aprilie funcţia de inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului, a fost în conducerea CSALB până în septembrie, dar ANPC nu a notificat CSALB cu privire la noua numire. Astfel, ANPC a numit-o pe doamna Mitran la CSALB  prin două ordine: unul din 11 mai 2020, care, potrivit surselor noastre, nu a ajuns la CSALB decât în septembrie , iar altul din 8 septembrie cu numire în 14 septembrie, acesta din urmă fiind dat după o cerere a CSALB.

Astfel, sursele noastre susţin că Mihaela Ionescu a fost în conducerea CSALB câteva luni şi a încasat bani pentru această funcţie, deşi nu mai era angajată ANPC.

De asemenea, doamna Mitran Piticu ar fi trebuit să se suspende din funcţie pe perioada campaniei electorale, potrivit surselor noastre, care susţin că vicepreşedintele ANPC a avut concediu până la data de 15 septembrie şi se pare că este încă în concediu.

Deşi am solicitat clarficări din partea ANPC încă din 9 septembrie, nu am primit nici un răspuns până la această oră.

Activitatea CSALB este coordonată de un Colegiu format din 5 membri și de directorul CSALB. Componenţa Colegiului de Coordonare a fost gândită astfel încât să asigure egalitatea părților în litigiu și să sporească credibilitatea construcției.

Membrii Colegiului aprobă politica și strategia necesare desfășurării activității CSALB și sunt independenți în luarea deciziilor. Ei NU sunt implicați în examinarea și soluționarea litigiilor și trebuie să se abțină de la a influența sau a da instrucțiuni în acest sens. Sarcina lor principala este să se asigure că CSALB are suficiente resurse pentru a-și desfășura activitatea în mod eficient și în mod independent. De asemenea, Colegiul stabilește regulile procedurilor SAL și criteriile de selecție a persoanelor ce solicită să fie înscrise pe Lista Conciliatorilor.

 

 

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (28/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (28/06/2022)

Act aditional Contract de imprumut cf. art. 234 lit. i Reg. 5 din 2018

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (28/06/2022)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. privind abuzul de piata

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/06/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.06.2022 - 27.06.2022