Update articol:

Vicepremierul Daniel Suciu va candida pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD (VEZI DECLARAŢIA LUI SUCIU)

Foto Facebook Foto Facebook

Vicepremierul Daniel Suciu va candida pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD la Congresul extraordinar din data de 29 iunie, a anunţat sâmbătă preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, care îl susţine pe acesta. 

“Colegul nostru Daniel Suciu a decis să candideze la funcţia de Preşedinte Executiv al PSD în 29 iunie! Felicitări, Daniel, şi mult succes! Suntem alături de tine!”, a scris Radu Moldovan pe Facebook.

Daniel Suciu a anunţat acum câteva minute: ” Țin la fiecare coleg de-al meu, încă din prima zi în care m-am înscris în PSD. Am trecut prin multe, am suferit înfrângeri, ne-am bucurat când am avut aprecierea oamenilor. Am fost consilier județean, deputat, lider de grup si acum ministru, dar cea mai importantă calitate este cea de coleg al tuturor care cred că PSD a făcut, face și va face lucruri bune pentru România. Am făcut și greșeli și trebuie să ni le asumăm, pentru că doar așa vom recâștiga încrederea oamenilor. Așadar, candidez pentru funcția de președinte executiv al PSD, într-un moment important pentru partid, însă rămân acelaşi om pe care s-au putut baza mereu. Le mulțumesc colegilor mei de acasă și tuturor celor ce se vor alătura acestei noi provocări pentru viitorul PSD”.

Întrebat în urmă cu două zile despre zvonurile legate de această candidatură, Radu Moldovan a declarat că Daniel Suciu nu l-a informat despre acest lucru şi că nu a cerut în acest sens sprijinul organizaţiei PSD Bistriţa-Năsăud, din care provine vicepremierul. “Eu nu comentez zvonuri, de regulă. Nu mi-a spus nimeni nimic, dar oricare dintre colegii mei care îşi doreşte să candideze pentru una din cele trei funcţii sunt convins că va primi sprijinul organizaţiei. Dar nu am primit nicio solicitare până la ora aceasta, că vreun coleg ar dori să candideze la congresul de săptămâna viitoare. Conform statutului, trebuie să aibă sprijinul organizaţiei”, a declarat joi Radu Moldovan, potrivit Agerpres. 

Liderii PSD negociază, în acest weekend, la Neptun, funcțiile pentru Congresul PSD. De asemenea, se discută despre o posibilă remaniere.

Se pare că în discuțiile informale de vineri seară, de la un restaurant din stațiune, s-a avansat o nouă variantă de lucru:

  • Președinte executiv: Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării
  • Secretar general: Marius Dunca, liderul PSD Brașov

Surse din partid spun că Viorica Dăncilă este de acord cu această variantă, dar i-ar susține și pe Marian Oprișan ca președinte executiv și pe Felix Stroe ca secretar general.

La funcția de președinte executiv mai sunt vehiculați: Marian Oprișan, Ecaterina Andronescu, Mihai Fifor și Eugen Teodorovici. Pentru secretar general se mai află pe lista scurtă: Felix Stroe, Codrin Ștefănescu, Rodica Nassar, Robert Cazanciuc, Niculae Bădălău.

 

BVBStiri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (20/10/2020)

Completarea ordinii de zi a AGEA convocata pentru data de 2/3 noiembrie 2020

ALRO S.A. (ALR) (20/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12 - 16.10.2020