Update articol:
După informațiile privind posibila falsificare a unor informații din CV-ul președintelui directoratului Transelectrica Marius Carașol

Victor Cionga: Președintele Directoratului Transelectrica trebuia suspendat, pentru că este o chestiune de reputație pentru companie și chiar pentru piața de capital

Sursa foto: Facebook
*Marius Carașol și-ar fi delegat atribuțiile către Alina Teodoru, membru Directorat
*Se pare că suspendarea lui Marius Carașol se va discuta în ședința Consiliului de Supraveghere de mâine

Consiliului de Supraveghere al Transelectrica trebuia să decidă imediat suspendarea lui Marius Carașol din funcția de președinte al Directoratului sau să îi accepte auto-suspendarea, după ce, în presă, au apărut informații privind posibila falsificare a unor informații din CV-ul acestuia, consideră Victor Cionga, investitor in piata de capital. Acesta solicită o reacție rapidă din partea Consiliului de Supraveghere, spunând că problema poate deveni, rapid, una de reputație pentru întreaga piață de capital din România
Se pare că mâine va avea loc o nouă ședință de CS, în care se va pune inclusiv problema suspendării lui Carașol. De asemenea, surse din energie ne-au spus că Marius Carașol și-ar fi delegat atribuțiile către Alina Teodoru, membru Directorat, pentru o perioadă de timp.

Victor Cionga a scris, pe Facebook: “Daca am inteles eu bine din presa, Presedintele Directoratului Transelectrica, dl Danut Carasol, a falsificat diploma de absolvire a unui Institut Politehnic. Adica de fapt nu este inginer, titlu necesar pentru ocuparea pozitiei actuale in aceasta societati cu capital majoritar de stat LISTATA la BVB. A uzat de un fals ca sa ajunga in pozitia respectiva.
Nu am vazut (cand scriam aceste randuri) inca pe site-ul societatii o reactie a Consiliului de Supraveghere al Transelectrica. Chiar plecand de la ipoteza ca domnul in cauza nu este deloc vinovat, pentru reputatia societatii, pana la clarificarea chestiunii acesta ar fi trebuit aa se autosupende sau, daca nu, CS-ul sa il suspende pe dl Carasol. Am inteles acum la Financial Intelligence cum ca CS-ul a dat un comunicat de presa cum ca cere clarificari d-lui in cauza. Sa asteptam si sa vedem.
Eu cred insa ca auto suspendarea sau suspendarea de catre CS sunt solutiile pe moment. Mai ales ca un comunicat al UPB intareste indoiala ca domnul in cauza nu a absolvit facultatea. Daca se va dovedi nevinovat, cu atat mai bine pentru toata lumea!
Altfel ce sa mai vorbim de “Corporate Governance”, sa invitam pe investitori pe piata de capital locala (care aspira la intrarea in categoria pietelor emergente), etc. Intr-o situatie normala, in functie de reactia sa, in acest moment CS al TEL isi joaca soarta. Si nu numai; daca nu reactioneza rapid si decisiv, chestiunea devine una de reputatie pentru intreaga piata de capital din Romania.
Domnule Profesor Cosea sunteti Presedintele CS. Actionati decisiv va rog!”

În presă au apărut informații potrivit cărora președintele directoratului Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, și-ar fi falsificat CV-ul, susținând că a absolvit Politehnica București. Potrivit Edupedu.ro, Universitatea Politehnica București a confirmat că persoana în cauză a fost student, dar precizează că nu și-a finalizat studiile.

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a anunțat că i-a solicitat domnului Marius-Dãnuț CARAȘOL toate documentele de atestare a studiilor în original. 

De asemenea, Ministrul Economiei a avut o serie de discuții cu Președintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, cerându-i acestuia din urmă să se întrunească pentru a lua acțiunile necesare lămuririi situației, ne-a declarat Alexandru Macoveiciuc, purtător de cuvânt al Ministerului Economiei.

Marius Dănuţ Carașol a fost numit preşedinte al Directoratului Transelectrica S.A. la sfârșitul anului trecut, în 21 decembrie. Mandatul i-a fost reînnoit în luna iunie 2019, pentru o perioadă de șase luni.

DIGI 24: Mircea Coșea, președintele Transelectrica, chemat de ministrul Economiei pentru explicații privind CV-ul președintelui directoratului Marius Carașol

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (27/03/2023)

Notificare rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

MedLife S.A. (M) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.03.-24.03.2023