Update articol:

Viktor Orban, la cuţite cu George Soros: „Cel mai corupt om din lume” are un motiv serios de dezamăgire; Ar fi timpul să punem capăt cursei europene a lui George Soros

http://www.miniszterelnok.hu/ http://www.miniszterelnok.hu/

Uniunea Europeană și-a păstrat unitatea și a învins, iar George Soros a pierdut şi ar fi timpul ca europenii să îl trimită, în sfârșit, acasă, a fost reacţia premierului ungar Viktor Orban la articolul recent lui George Soros de pe pagina Project Syndicate, intitulat Costurile predării lui Merkel în fața şantajului maghiar și polonez

Săptămâna trecută, Ungaria și Polonia au ajuns la un acord privind bugetul UE și fondul european de relansare economică, potrivit Budapest Times.

George Soros: Costurile predării lui Merkel în fața şantajului maghiar și polonez

“Soros varsă lacrimi de crocodil și, deși acest lucru nu va restitui banii pe care speculatorul i-a furat de la milioane de oameni, familii și companii, este o mică satisfacție”, a scris Viktor Orban, adăugând:  „Cel mai corupt om și cea mai coruptă rețea din lume” au motive întemeiate de dezamăgire, deoarece Europa nu s-a predat, iar planul grandios al lui Soros a fost suspendat de Consiliul European.

Prim-ministrul Ungariei a mai afirmat că în prezent lumina reflectoarelor se concentrează pe resursele bugetare, fondul de redresare și cine are acces la ce și cum. Totodată, Viktor Orban a explicat că până acum fondurile UE au fost ținute sub stricta supervizare europeană a multiplilor parteneri din statele membre.

„Problema aici este despre altceva”, susține el. Miza reală a summitului de la Bruxelles de săptămâna trecută a fost reprezentată de cine va guverna în viitor, a mai declarat Viktor Orban, explicând: „Cine va guverna Europa în viitor? Acesta a fost pariul real la întâlnirea de săptămâna trecută. Guvernele alese de cetățenii statelor membre și Consili sau Soros va reuși să construiască o nouă structură de putere? O rețea de ONG-uri care difuzează idei liberale, post-naționale și post-creștine, mass-media de stânga și de dreapta care transmit și își întăresc ideile, un grup semnificativ de deputați, trimisii lui Soros  la Comisie și un mecanism numit stat de drept care le leagă pe toate împreună”.

„Planul este atât de simplu pe cât este de grandios”, cu un „centru financiar Soros” care finanțează mii de ONG-uri, instituții de cercetare, ateliere de analiză și activiști care influențează direcția mediei mainstream, potrivit lui Viktor Orban, care a meţionat că același plan prevede cumpărarea și conectarea unei mase critice de membri ai Parlamentului European, precum și instalarea unor oameni care lucrează pentru el în funcții-cheie ale Comisiei Europene, de genul lui Frans Timmermans și Vera Jourova.  În cele din urmă, adoptă o legislație care stabilește precondiții politice – gen migrație, o societate deschisă, democrație liberală – pentru ca statele membre să aibă acces la fondurile UE.

Țările care insistă asupra suveranității naționale, a rădăcinilor creștine și a modelului familial tradițional, cum ar fi Polonia și Ungaria, trebuie să fie agățate de această frânghie bine gândită, scrie Orban.

Victor Orban a mai scris: Din fericire, în ultimul moment, guvernele europene s-au trezit, au citit rapoartele privind statul de drept pe care Soros și prim vicepreședintele CE Frans Timmermans le-au dictat comisarului european pentru Justiție Vera Jourova și, brusc, toată lumea a înțeles că verdictul a fost deja pronunțat înainte ședința judecătorească.

Orbán a adăugat că decizia Consiliului European de săptămâna trecută a fost o declarație deschisă de opoziție la „încercarea lui Soros de a prelua puterea”. Chestiunile politice nu pot fi legate de problemele financiare, criteriile subiective nu pot sta la baza deciziilor financiare și „procedura legală prevăzută în Tratatul Uniunii Europene nu poate fi aplicată în modul în care vrea Soros”, a spus el, precizând că  Uniunea Europeană și-a menținut unitatea și a câștigat.

„Nu există niciun motiv ca noi, europenii, să tolerăm ca un speculator american să construiască și să cumpere un sistem de influență al UE cu bani americani”, a mai spus Orban, adăugând: “Până când liderii europeni nu vor face acest ultim pas, va trebui să ne confruntăm cu încercări de a prelua puterea din nou și din nou în viitor. Planul de acțiune pentru migrație și gen din atelierul lui George Soros este deja pe masă. Ar fi timpul să punem capăt cursei europene a lui George Soros.

Polonia şi Ungaria au ajuns joi la un compromis cu Uniunea pentru a debloca fonduri europene de 1.800 de miliarde de euro, reprezentând bugetul multianual al Uniunii Europene şi planul de redresare economică după criza coronavirusului, după ce au blocat aceste fonduri din cauza condiționării lor de respectarea statului de drept.

 

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out