Update articol:

Virgil Popescu: Guvernul României pregătește angajarea răspunderii pentru abrogarea prevederilor OUG 114

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu i-a convocat astăzi, 5 decembrie, pe directorii companiilor energetice la o rundă de consultări, în contextul în care Guvernul României pregătește angajarea răspunderii pentru abrogarea prevederilor OUG 114.

Potrivit Ministerului Economiei,  este prima întâlnire de amploare pe care ministrul Virgil Popescu o organizează cu industriile aflate în portofoliul instituției pe care o conduce. Vor urma întâlniri sectoriale și cu directorii generali ai companiilor din respectivele ramuri industriale, pentru a identifica atât problemele legislative, cât și pe cele administrative, pe care le întâmpină.

În cadrul întâlnirii cu directorii companiilor energetice au fost abordate subiecte legate de funcționarea piețelor de energie electrică și gaze naturale, dar și legislația care reglementează sectorul energetic românesc, inclusiv OUG 114.

Virgil Popescu spune: “Am criticat OUG 114 pentru că multe dintre măsuri au distorsionat piața Energiei, iar asta a avut un impact negativ asupra românilor. Pentru a corecta aceste erori Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pentru abrogare. De aceea am vrut să mă consult cu directorii companiilor energetice pentru a găsi cele mai bune soluții. Astăzi am purtat un dialog constructiv și sunt sigur, că la următoarele consultări, vom găsi și alte soluții viabile la problemele pe care le întâmpină domeniul Energiei. 

Vreau să transmit un mesaj clar pentru toată lumea: Numai împreună putem face față problemelor din energie și numai împreună putem să ducem lucrurile mai departe.

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020