Update articol:

Virgil Popescu: Proiect prin care redevențele din exploatări de suprafață să rămână, în proporție de 80%, la nivel local (video)

PNL va da spre avizare la Guvern un proiect prin care redevențele din exploatări de suprafață să rămână, în proporție de 80%, la nivel local, astfel ca UAT-urile (unităţi administrativ – teritoriale)  să fie în câștig, a anunţat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. 

Acesta a explicat: „Cred că UAT-urilor vor câștiga mult mai mult, vor merge 40% către primării, 40% către consiliile județene. Și cred că va finaliza foarte mult din redevențele care se pierd acum. ANRM-ului (Agenției Naționale pentru Resurse Minerale) îi este foarte greu să gestioneze de la nivel central toate bogățiile, iar UAT-urile vor fi mult mai interesate să urmărească ele, va fi o fiscalizare mult mai bună și o încasare mult mai mare”.

Declarații de presă – redevențe UAT-uri

PNL va da spre avizare la Guvern un proiect prin care redevențele din exploatări de suprafață să rămână, în proporție de 80%, la nivel local, astfel ca UAT-urile să fie în câștig. Cred că UAT-urilor vor câștiga mult mai mult, vor merge 40% căre primării, 40% către consiliile județene. Și cred că va finaliza foarte mult din redevențele care se pierd acum. ANRM-ului (Agenția Națională pentru Resurse Minerale) îi este foarte greu să gestioneze de la nivel central toate bogățiile, iar UAT-urile vor fi mult mai interesate să urmărească ele, va fi o fiscalizare mult mai bună și o încasare mult mai mare.

Publicată de Virgil Popescu pe Luni, 27 ianuarie 2020