Update articol:

Virgil Popescu: Reactoarele 3 și 4 trebuie construite cu parteneri din UE și NATO, am stat prea mult șapte ani închiși într-un așa-zis acord cu chinezii

Sursa foto: Facebook
  • “Dacă americanii de la Exxon vor cu tot dinadinsul să plece din Marea Neagră, îmi doresc ca Romgaz să intre într-un consorțiu de exploatare și are deja un consorțiu format cu compania poloneză de petrol și gaze și cu OMV Petrom”
  • “După 6 decembrie, putem vorbi de o modificare a Legii Offshore, în noul Parlament”

 

Reactoarele 3 și 4 trebuie construite cu parteneri din Uniunea Europeană și NATO, am stat prea mult șapte ani de zile închiși într-un așa-zis acord cu chinezii, a declarat, astăzi, Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Domnia sa a explicat: “Referitor la Reactoarele 3 și 4, de un an de zile, poate chiar mai mult, spun ceea ce am și realizat: practic, am stat prea mult șapte ani de zile închiși într-o așa-zisă colaborare, într-un așa-zis acord cu comapnia chineză, și eu cred că Reactoarele 3 și 4 trebuie construite, trebuie construite amândouă cu parteneri din Uniunea Europeană și NATO. Iar cred că în urmă cu două luni am convocat Adunarea Generală a Acționarilor la Nuclear Electrica, prin care am denunțat acordul cu compania chineză și în prezent Consiliul de Administrație al Nuclear Electrica lucrează la o nouă strategie și o să vedeți în curând unde vom ajunge. Îmi doresc Reactoarele 3 și 4 cu parteneri din Uniunea Europeană și NATO”.

Referitor la Legea offshore, Virgil Popescu a spus: “Dacă este nevoie de modificarea Legii offshore, aceasta nu se poate face decât în parlament, iar vedeți și dumneavoastră în momentul de față ce parlament există în acest moment, un parlament care modifică ordonanțele guvernului, un parlament care este superpopulist, un parlament care este împotriva românilor. Deci nu putem vorbi de o modificare legislativă de o asemenea importanță cu acest parlament. După 6 decembrie, evident, când poate putem vorbi și este cu totul altceva.

Dacă vorbim de zăcământul Neptun Deep, dacă americanii de la Exxon doresc cu tot dinadinsul să plece din această zonă, îmi doresc ca Romgaz, compania națională a statului român, să intre într-un consorțiu de exploatare și are deja un consorțiu format cu compania poloneză de petrol și gaze și cu OMV Petrom”.

 

BVB | Știri BVB

PROMATERIS S.A. (PPL) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) Semestrul II-2021

MedLife S.A. (M) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - S2 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (28/01/2022)

Autorizare Fondul Proprietatea in calitate de Fond de Investitii Alternative

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/01/2022)

Convocare AGEA pentru data de 21 martie 2022

VRANCART SA (VNC) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Tranzactii raportate in S2 2021