Update articol:

Vladimir Putin i-a propus lui Biden o discuţie “în direct”, online, vineri sau luni

Foto Kremlin Foto Kremlin

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a propus joi omologului său american Joe Biden ‘o discuţie’ în direct în următoarele zile, la o zi după ce şeful administraţiei de la Washington a apreciat că-l poate numi pe liderul rus ‘ucigaş’ (‘killer’) şi că Rusia ”va plăti preţul” amestecului în alegerile prezidenţiale din SUA, relatează AFP, citat de Agerpres.

‘Aş vrea să-i propun preşedintelui Biden să ne continuăm discuţia, dar cu condiţia să o facem în direct, online, aşa cum se spune’, a declarat Putin la televiziunea rusă, apreciind că ‘aceasta ar fi de interes pentru poporul rus, pentru poporul american şi pentru multe alte ţări’.

Washingtonul ameninţă cu sancţiuni entităţile implicate în gazoductul Nord Stream 2

 

El a adăugat că se aşteaptă ca această conversaţie să aibă loc ‘fără întârziere’, vineri sau luni.

‘Vreau să merg în taiga în acest weekend, să mă odihnesc puţin. Deci, ar putea fi fie vineri, fie luni’, a spus preşedintele rus, care s-a exprimat pe marginea unui eveniment pe stadionul Lujniki din Moscova organizat pentru a celebra anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în 2014, moment de cotitură pentru relaţiile dintre Rusia şi Occident, care de atunci au devenit din ce în ce mai conflictuale.

Putin a asigurat că va ‘da ordin Ministerului de Externe’ să iniţieze această întâlnire virtuală.

În acelaşi timp, purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei americane Jen Psaki a declarat joi că Joe Biden nu regretă faptul că l-a calificat pe omologul său rus drept ‘ucigaş’, potrivit AFP. ‘Nu, preşedintele a răspuns în mod direct la o întrebare directă’, a spus Psaki, întrebată despre eventualele regrete ale şefului administraţiei americane.

Într-o primă reacţie în cursul zilei de joi, Vladimir Putin i-a dorit multă sănătate lui Biden, remarcând pe un ton ironic:’Cine zice ăla este’, conform afirmaţiilor difuzate de televiziunea rusă.

Moscova anunţase miercuri că îşi recheamă ambasadorul de la Washington pentru consultări pentru a ‘nu permite o degradare ireversibilă’ a relaţiilor ruso-americane, după cum a explicat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/11/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 22 - 26 noiembrie 2021

RAIFFEISEN BANK - OBLIGATIUNI 2029 (RBRO29) (29/11/2021)

Numire membru independent Consiliu de Supraveghere

RAIFFEISEN BANK - OB. 2028 (RBRO28) (29/11/2021)

Numire membru independent Consiliu de Supraveghere

RAIFFEISEN BANK _ OB. 2026 (RBRO26) (29/11/2021)

Numire membru independent Consiliu de Supraveghere